Як краще купувати квартиру: самостійно чи через рієлтора?

Опубліковано:
21 Лютого, 2022

Купівля житла без посередників — це мрія для більшості покупців, які не бажають сплачувати за послуги рієлтора, і насправді це досить реально. Проте підготовка до укладання угоди та пошук нерухомості у цьому випадку будуть більш виснажливими для покупця, а ризик залишитися без копійки та без житлової площі зростає. Щоб знайти потрібний варіант квартири Тернопіль купити яку ви зможете самостійно, скористайтесь онлайн-сервісом OLX.

Чи обов’язково звернення до рієлтора?

Ні, тому що він не робить щось такого, з чим не впорався би будь-який розсудливий та дієздатний покупець квартири. Проте рієлтор — наче гарант безпеки та прозорості у момент укладання договору. Агент з нерухомості:

  • займається пошуками оптимального варіанта серед сотень інших пропозицій на ринку – не тільки вторинному, а й первинному;
  • перевіряє юридичні аспекти чистоти житла;
  • домовляється із продавцем про зустрічі;
  • збирає та оформляє всі необхідні папери.

Єдиний мінус для споживача полягає в тому, що це додатково оплачується. Щоб вирішити для себе, чи варто звертатися до агента з нерухомості чи ні, потрібно ретельно подумати, що для вас важливіше — розв’язання житлового питання без ризику потрапити до рук шахраїв чи економія власних коштів.

Пошуки підхожої квартири без рієлтора

Головним позитивним моментом пошуку відповідного варіанту нерухомості є економія грошей, які б пішли на оплату послуг посередника. До того ж ви отримуєте можливість самостійно підібрати потрібний варіант ще на етапі перегляду оголошень за допомогою сервісу OLX та заздалегідь відсіяти неугодні пропозиції.

Однак відмова від послуг посередника має деякі негативні сторони. Особливо слід зазначити, що час пошуку істотно збільшується. З огляду на невеликий досвід та складність ведення переговорів зростає ризик потрапити до рук недобросовісного продавця. Тому якщо ви все ж таки прийняли рішення самостійно займатися питанням покупки нерухомості, після вибору відповідного варіанту зверніться до фахівців, які перевірять юридичну чистоту квартири.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #OLX, #квартира, #купити квартиру, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ріелтор, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: