На закритті Олімпіади прапор України понесе екс-тернополянка Олена Білосюк

Опубліковано:
20 Лютого, 2022

Стало відомо, хто із спортсменів нестиме прапор України на церемонії закриття зимових Олімпійських ігор у Пекіні.

На церемонії відкриття Олімпіади у Пекіні кожна країна мала два прапороносці – жінку та чоловіка. Від України прапор несли олімпійський чемпіон Пхьончхану Олександр Абраменко, а також фігуристка Олександра Назарова.

На церемонію закриття кожна країна делегувала лише одного представника. Від України прапороносицею стала біатлоністка Олена Білосюк (Підгрушна).

Білосюк на Олімпіаді-2022 виступила лише в одній гонці – жіночій естафеті, де Україна посіла сьоме місце. Причиною цьому був позитивний тест на коронавірус, який здала спортсменка перед стартом Ігор у Пекіні.

У минулому Білосюк вже несла прапор України на Олімпійських іграх. Саме вона була прапороносицею від України на церемонії відкриття попередніх Зимових ігор у Пхьончхані.

“Це вже мої четверті Олімпійські ігри, і я вперше потрапляю на парад закриття. Дуже рада і горда, що маю честь нести прапор України. Пишаюся цим і хочу подякувати всім вболівальникам, всім українцям, які підтримували нас до останнього”, – зазначила Білосюк у коментарі НОК України.

Церемонія закриття Олімпійських Ігор у Пекіні відбудеться у неділю, 20 лютого.

Олена Білосюк – вихованка тернопільської школи біатлону, але нині виступає за Київ. Вона – олімпійська чемпіонка Сочі-2014 у жіночій естафеті.

На Олімпіаді-2022 Україна здобула лише одну медаль – “срібло” фристайліста Олександра Абраменка.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Білосюк, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олімпіада, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: