В тернопільській лікарні провели унікальну операцію та врятували життя пацієнту, який міг померти за лічені години

Опубліковано:
20 Лютого, 2022
Нещодавно у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» провели унікальну операцію на судинах кишечника.

Як розповідає директор медустанови Ярослав Чайківський, проблема даної патології полягає у своєчасній діагностиці та швидкій організації надання допомоги хворому.

«На жаль, дана патологія (мезентеріальний артеріальний тромбоз судин кишечника) супроводжується високою летальністю. І такі реконструкційні операції є поодинокими не тільки в Україні, але й закордоном. Для прикладу, операції з приводу пересадки серця виконуються частіше, ніж дане оперативне втручання», — каже очільник КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги».

До слова, в лікарні вже були випадки успішного лікування даної патології пацієнтів навіть після ковіду, які мали ускладнення у вигляді даної хвороби.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #операція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: