Страва на вечерю: м’ясні зрази з яйцем і зеленню

Опубліковано:
19 Лютого, 2022

Ця страва білоруської кухні — неймовірне поєднання смаків і ароматів. Замість яєчної начинки можна використовувати обсмажені гриби. На гарнір ідеально підійде картопляне пюре.

ІНГРЕДІЄНТИ:

500 г фаршу (будь-якого за смаком),

100 г батона,

200 мл молока,

1 яйце,

1 цибуля,

сіль

перець,

мускатний горіх,

копчена паприка (за бажанням),

хмелі-сунелі.

Начинка:

4 варені яйця,

зелена цибуля,

кріп,

1 цибулина,

1 плавлений сирок,

вершкове масло,

сіль, перець.

ПРИГОТУВАННЯ:

Цибулю дрібно нарізати й підсмажити її на вершковому маслі.

Зелену цибулю подрібнити.

Яйця дрібно нарізати. З’єднати з тертим плавленим сирком та подрібненим кропом.

Додати смажену ріпчасту (разом із маслом, на якому вона смажилася) та зелену цибулі. Начинку посолити та поперчити, ретельно перемішати.

Батон замочити в молоці. Змішати фарш і батон (трохи відтиснути), посолити, поперчити. Додати терту цибулю, яйце, спеції, пряні трави, посолити, поперчити.

Ретельно вимішати та вибити фарш до однорідної маси.

З фаршу сформувати пласкі палянички.

На середину кожної покласти яєчну начинку.

Заліпити начинку, сформувавши котлети.

Викласти котлети на встелене пергаментом деко (швом донизу), збризкати олією.

Запікати при температурі 180ºС протягом 40-45 хвилин.

До речі, зрази можна смажити на сковорідці на олії. Теж дуже смачно, але трішки калорійніше.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #кухня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепт, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: