Страва на вечерю: хрусткі деруни з м’ясом

18.02.2022 22:30   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Мало хто не любить хрусткі, рум'яні деруни. Інгредієнти для приготування цієї страви знайдуться у холодильнику кожного, тому особливо готуватися до процесу не доведеться. Існує чимало варіантів приготування дерунів. Вони можуть бути як класичними, так і з різноманітними начинками.

Найпопулярнішою начинкою для цієї картопляної страви є м'ясо. Найчастіше використовують фарш, який чудово підходить як за консистенціэю, так і за смаком. Деруни з м'ясом виходять ще смачнішими, ситнішими і мають чудовий аромат.

Інгредієнти

Картопля 900 г
Сіль За смаком
Лимонний сік 1 ч. л.
Фарш свинячий 350 г
Яйця 1 шт.
Цибуля 1 шт.
Перець чорний мелений За смаком
Орегано За смаком
Часник 1 зубчик
Базилік За бажанням
Рослинна олія За смаком

Приготування

Спочатку займемося картоплею. Її треба очистити, помити і натерти на середній тертушці.

Терту картоплю необхідно посолити, додати лимонний сік і перекласти в друшляк, щоб видалилась зайва рідина.

Далі необхідно підготувати фарш. У м'ясо треба додати трохи солі, базилік, орегано і чорний мелений перець.

Потім дуже дрібно нарізуємо цибулю, пропускаємо через прес зубчик часнику і разом відправляємо до фаршу.

Тим часом картопля вже позбулася зайвого соку. Додаємо до неї яйце і гарненько перемішуємо.

Беремо невелику кількість картоплі, розрівнявши її на долоні, зверху кладемо шар фаршу і прикриваємо картоплею. Потім формуємо дерун і викладаємо його на серветку.

Після цього розігріваємо олію і відправляємо деруни смажитися на сковорідку до золотистої скоринки з двох боків.

Під закритою кришкою деруни з м'ясом повинні готуватися 9-10 хвилин. Потім знімаємо їх з вогню і викладаємо на тарілку.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі