Михайло Головко: «Тернопільська обласна рада готова стати на захист територіальної цілісності Української держави!»

Опубліковано:
17 Лютого, 2022
Під час другого пленарного засідання четвертої сесії, яке відбулося 15 лютого, депутати Тернопільської обласної ради прийняли рішення щодо забезпечення територіальної оборони приміщеннями та коштами, ухвалили програми і звернення до вищого керівництва держави з чітким переліком кроків, які необхідно запровадити на загальнонаціональному рівні.

 
– Я дякую усім фракціям і депутатському корпусу за оперативність, бо за короткий час нам вдалося оперативно зібрати сесію і проголосувати вкрай важливі рішення. Тернопільська обласна рада готова стати  на захист територіальної цілісності Української держави. Ми також звертаємося до центральної влади, аби в жодному разі не йти на поступки ворогу, не піддаватися на тиск і шантаж з боку РФ, адже зрадницькі Мінські домовленості є для нас реальною загрозою,– зазначив Михайло Головко.
 
Так, під час сесії з обласного бюджету виділили 2 мільйони гривень для забезпечення потреб підрозділів територіальної оборони в Тернопільській області.
 
– 2 мільйони гривень з обласного бюджету ми спрямували на забезпечення заходів з формування та розміщення підрозділів окремої бригади територіальної оборони на території Тернопільської області у рамках виконання програми сприяння територіальній обороні в Тернопільській області на 2022–2024 роки, — розповів Михайло Головко.
 
Окрім цього, під час сесії прийняли звернення до вищого керівництва держави щодо відсічі московській агресії, у якому закликали: створити Ставку Верховного Головнокомандувача Збройних сил України; провести необхідні мобілізаційні заходи та навчання, до яких залучити резервістів, демобілізованих учасників бойових дій та бійців добровольчих батальйонів; невідкладно провести позачергову сесію Верховної Ради України і ухвалити закони про збільшення оборонного замовлення; ліквідувати промосковську «п’яту колону» в Україні, зокрема заборонити діяльність громадських організацій, політичних партій, ЗМІ та публічних осіб, які прямо закликають до капітуляції, порушення територіальної цілісності та суверенітету України; внести зміни до Державного бюджету України в частині збільшення фінансування потреб Збройних сил України; наповнити стратегічні запаси харчового, речового, медичного, бойового та інших видів забезпечення; забезпечити фінансування курсів із початкової військової підготовки та курсів надання домедичної допомоги для добровольців із цивільного населення за місцем постійного проживання; забезпечити фінансування державного оборонного замовлення тощо.
 
Також депутати Тернопільської обласної ради ухвалили програму сприяння 2 батальйону військової частини 3002 Національної гвардії України у виконанні службово-бойових завдань на 2022–2024 роки; підтримали проєкт рішення «Про обласну програму сприяння територіальній обороні в Тернопільській області на 2022–2024 роки».
 
– Ми всі розуміємо, що сьогодні існує гостра необхідність удосконалення теоретичної і практичної підготовки особового складу військових частин (підрозділів) сил територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад, — наголошує Михайло Головко, — Територіальна оборона є невід’ємною складовою оборони України. У зв’язку зі складною внутрішньополітичною обстановкою в державі, активізацією диверсійних та інших незаконно створених збройних формувань виникає нагальна потреба у вжитті додаткових заходів для удосконалення системи територіальної оборони в області, охорони об’єктів регіонального та місцевого значення, що підлягають охороні та обороні в умовах особливого періоду правового режиму воєнного чи надзвичайного стану, удосконалення теоретичної і практичної підготовки особового складу підрозділів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад і їх матеріально-технічного забезпечення для виконання ними завдань за призначенням, що потребує здійснення додаткового фінансування з обласного бюджету.
 
Окрім цього, депутати Тернопільської обласної ради підтримали ініціативу Михайла Головка щодо ухвалення меморандуму про співпрацю між Тернопільською обласною радою, Тернопільським обласним територіальним центром комплектування та соціальної підтримки, 105-ою окремою бригадою територіальної оборони (в/ч А7033), 44-ою окремою артилерійською бригадою імені гетьмана Данила Апостола (в/ч А3215) щодо реалізації заходів для зміцнення обороноздатності Тернопільщини.
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відсіч агресії, #засідання, #михайло головко, #обласна рада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: