Перш ніж приймати рішення про інвестування в Google, варто спочатку проаналізувати шлях акцій компанії на фондовому ринку та фактори, які можуть вплинути на їхню ціну в середньостроковій та довгостроковій перспективах. Акції материнської компанії Google Alphabet (NASDAQ: GOOGL, GOOG) продемонстрували велике зростання у 2021 році, додавши 65% у ціні. Це значно вище за середні показники на ринку, а також результати інших технологічних компаній співмірної ринкової капіталізації.

Проте варто зазначити, що акції Google демонстрували стабільне зростання до початку вересня, у жовтні вони впали на 8%, а починаючи з кінця грудня і майже за місяць ще втратили 11,85%. Чого очікувати від цінних паперів емітента надалі? Чи буде ріст у 2022 році? Такі питання часто виникають в інвесторів на фоні розмов про інфляцію, нестачу робочої сили та подальше підвищення відсоткових ставок.

Бізнес Google: успішна конкуренція

Якщо підбивати підсумки 2021 року для компанії, то варто зазначити, що в 4-му кварталі виторг становив $75,325 млрд. Це на 32% більше від показника за такий же звітний період у 2020-му. Операційний прибуток у річному вираженні виріс на 29% — з $15,651 млрд до $21,885 млрд. Операційна маржа збільшилася з 28% до 29%. Підсумком кварталу став чистий прибуток у розмірі $20,642 млрд. Рік тому цей показник складав $15,227 млрд. Багато в чому відмінні фінансові результати завдячують таким продуктам компанії:

1. YouTube. Минулого року ресурс був названий найпопулярнішою платформою в США, перевершив Facebook (згідно з рейтингом соціальних мереж, складеним дослідницькою компанією Pew Research Center). Доходи від реклами на YouTube у 3 кварталі 2021 року зросли на 43% в порівнянні з минулим роком та вперше перевищили $7 млрд.

2. Пошукова система Google. У 2021-му на Google припадало 28,6% усіх витрат на цифрову рекламу у світі.

3. Хмарний підрозділ Google Cloud. Доходи від нього в 3 кварталі 2021 року зросли на 45% (до $4,99 млрд).

Акції емітента демонструють стабільність навіть в умовах пандемії коронавірусу, появи нових його штамів та високої інфляції, яка спостерігалась у 2021 році. І хоча на цінні папери Google тимчасово може вплинути волатильність ринку, бізнес компанії продовжуватиме набирати обороти навіть в умовах кількох підвищень процентних ставок у 2022-му.

Акції Google у 2022 році: прогнози

У червні 2022 року компанія планує провести спліт своїх акцій у співвідношенні 20:1. У першій декаді лютого їхня ціна складала $2 758. У результаті дроблення цінні папери стануть доступнішими для роздрібних інвесторів. Після оголошення про спліт вони виросли на 9%. Аналітики зазначають, що можливість подальшого підвищення вартості акцій Alphabet висока, є сенс їх купувати.

Проте інвестори повинні бути готові до того, що акції Alphabet за підсумками 2022 року можуть не повторити разючого зростання, яке спостерігалося минулого року, але вони залишаються «бажаною покупкою на спаді» для отримання прибутку в довгостроковій перспективі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Google, #акції, #фрідом фінанс
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: