«Парламент має негайно звернутися до підписантів Будапештського меморандуму» – повідомила Юлія Тимошенко

Опубліковано:
14 Лютого, 2022

Верховна Рада має дати оцінку Мінським угодам та вимагати виконання гарантій за Будапештським меморандумом.

На цьому наголосила Голова партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко під час засідання Погоджувальної ради депутатських фракцій і груп.

«Немає жодного сумніву, що вся ця ескалація, нагнітання, паніка – це тиск на Україну та українську владу для того, щоб були прийняті Мінські домовленості в тому вигляді, який прямо загрожує суверенітету нашої держави. Тому неправильно, що сьогодні тільки президент України перебуває на передовій переговорних процесів. Я вважаю, що парламент має також взяти на себе відповідальність і дати оцінку Мінським угодам», – зауважила Юлія Тимошенко.

Політик додала, що команда «Батьківщини» вважає Мінські домовленості неприйнятними для України. Також, за її словами, український народ ніколи не погодиться на втілення Мінських угод у тому вигляді, в якому вимагає РФ, тобто спочатку проведення виборів на Донбасі, а потім відновлення кордонів і демілітаризація цих територій. Відтак, парламент має актуалізувати гарантії Будапештського меморандуму.

«Для України єдиним основоположним документом був і залишається Будапештський меморандум. Ми як Верховна Рада маємо зробити особливе парламентське звернення до всіх країн-гарантів Будапештського меморандуму, а також ухвалити подібне звернення до нашої влади з вимогою активізувати цей міжнародний документ. Боротися потрібно і можливо. Україна буде переможцем!» – переконана Юлія Тимошенко.

Лідерка «Батьківщини» також закликала український політикум припинити взаємні звинувачення та об’єднатися: «Єдність політиків потрібна сьогодні не для того, щоб хтось задовольнив свої амбіції, а щоб продемонструвати, що в Україні є та сила, яка може бути конвертована в надійний захист».

Нагадаємо, Юлія Тимошенко закликала владу вийти з пастки Мінських домовленостей і запропонувала стратегію захисту України, яка полягає у посиленні армії, виконанні гарантій Будапештського меморандуму, єднанні суспільства та утворенні уряду національної єдності для підтримки країни зсередини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #верховна рада, #вимагати виконання гарантій, #домовленості, #меморандум, #стратегію захисту України, #тимошенко
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: