Реконструкція по-тернопільськи: Як «виростити» багатоповерхівку з двоповерхового будинку?

Опубліковано:
13 Лютого, 2022

Ви помітили, що центральна частина Тернополя забудовується і ущільнюється повним ходом? В Центрі та поблизу привабливе місце розташування нерухомості, дорожча вартість квадратних метрів і відповідно – більший заробіток для тих, хто будує та дає дозволи. Ласий шматок землі та велика вигода штовхають забудовників на різні маніпуляції і хитрощі, щоб обійти закон.

Ми будемо розбиратися з кількома об’єктами, які мають багато порушень. Надмірне навантаження на старі комунікації, порушення норм та безпеки будівництва, невідповідність між дозволами і фактичною забудовою та багато інших нюансів.

Перший – багатоповерхівка, яка виросла в результаті реконструкції маленького будинку у приватному секторі по вул. Коцюбинського, 36. Цікава «реконструкція», яка в рази збільшила площу будинку.

Чи покупці нерухомості будуть знати, за якими нормами було збудовано об’єкт, які є порушення і які неприємності можуть чекати згодом власників під час експлуатації?

Хто і як будував? Невідомо, адже нема паспорту об’єкту будівництва та даних про замовника і підрядника.

Неодноразово були написані скарги і звернення з проханням провести експертизу та проконтролювати виконання рішень міської ради стосовно демонтажу незаконного будівництва.

Другий об’єкт – будова за адресою провулок Галицький, 11.

Отримавши дозвіл на будівництво двоповерхового будинку, збудувати багатоповерхівку – це зухвалий вчинок!

Під час будівництва порушено не одну норму. Проїзд для спецтранспорту перекритий. Якщо, не дай Бог, станеться пожежа, то мешканцям такого будинку не отримати порятунок. Але забудовник не переймається життям та майном інших людей. Навіть під час будівництва не виконуються елементарні правила безпеки – будівельний майданчик не огороджений відповідним чином і можуть постраждати люди та майно.

Що робити? Ми будемо відстоювати справедливість і плануємо звертатися зі скаргою та зверненням в Державну інспекцію архітектури і містобудування (м. Київ), щоб ініціювати перевірки. Хочемо отримати відповідь: яким чином і які видавалися дозволи місцевим ДБК забудовникам? А також призупинення будівництва до завершення розслідування.

Надалі будемо вас інформувати про результати звернень та висвітлювати хід подій.

Запити подані. Очікуємо на коментар відповідних органів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #забудова, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: