У містечку на Тернопільщині збирають гроші на орган для костелу

12.02.2022 15:15   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Про це в соцмережі повідомив Віктор Граб.

За його словами, цей музичний інструмент потрібен для літургій та концертів.

- До 60-тих років у бучацькому костелі ще був старий орган. На жаль відновити його вже неможливо, а новий духовий коштує від 30 000 тис.$ і вище, тому ми в змозі придбати один, з максимально наближеним звуком до духового, електронний орган, який використовують в костелах та концертних залах Європи. Одна з таких моделей - JOHANNUS OPUS 35 DELUXE в доброму стані, з гарантією на рік за ціною 163 048 грн. Сподіваємося, що з різними видатками нам буде достатньо суми 188500 грн, - пише чоловік.

Він каже, що інструмент такого класу важко знайти за такі гроші, тому необхідно зібрати цю суму за місяць і викупити його.

- Багато людей пам'ятають, що ми збирали кошти, щоб врятувати скульптуру Пінзеля на ратуші, яка руйнується. На жаль, за 2,5 роки не було можливості використати ці кошти в сумі 36 600 грн., тому, якщо жертводавці не заперечують, ці кошти можна направити на купівлю органа.

Спеціальна пропозиція: за внесок 1000 грн. ви одразу стаєте власником срібного квитка на органні концерти терміном на три роки, а за внесок 3000 грн.ви стаєте власником золотого квитка (без терміну), - каже місцевий активіст.

Для тих, хто має бажання долучитися, до цієї потрібної для Бучача справи, оприлюднили картковий рахунок - 5168 7574 3020 4034, отримувач - Гребеньовський Віктор Мирославович.

Прізвища тих хто долучився, без вказування суми коштів, будуть видрукувані на аркушах паперу та прикріплені до органу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі