Eксперт оцінив план Тимошенко альтернативи згубним Мінським домовленостями

Опубліковано:
11 Лютого, 2022

Останніми днями Україна опинилася в епіцентрі світового порядку денного, однак результати зустрічей високопосадовців передбачають примус виконувати Мінські угоди, які перетворять Україну на гібридну державу. Цього можна було б уникнути, якби свого часу влада використала «мирний план» Тимошенко.

Про це пише політолог Андрій Золотарьов у своєму блозі на Site.ua.

«Все зводиться до того, що Росія руками Заходу хоче примусити Київ до виконання «Мінську», який перетворить Україну на гібридну державу, частина якої буде економічно й політично підконтрольна Росії. Залякати та примусити до «Мінських угод» у російському баченні – це тактичний план Кремля», – переконаний експерт.

 

Він пояснив, що РФ має намір посилити тиск на українську владу, змусити визнати легітимність ОРДЛО, а потім внести поправки до Конституції України щодо «особливого статусу» Донбасу. Після цього, за прогнозами Золотарьова, політичний контроль Кремля над усією Україною стане питанням часу.

«Нинішня ескалація і сама можливість шантажу України є прямим наслідком укладених Порошенком Мінських домовленостей», – доходить висновку політолог.

За його словами, колишній президент загнав підписаними угодами Україну в пастку, про що з самого початку попереджала Юлія Тимошенко. Лідерка «Батьківщини» свого часу публічно боролася проти них, наголошуючи, що такі умови неприйнятні для України й українців, і наполягала на необхідності виконання Будапештського меморандуму.

«Зараз, коли згубність Мінських угод є очевидною, варто дослухатися до того, що пропонувала Юлія Тимошенко, відкинувши упередження та внутрішньополітичні розбіжності. Бо вона виявилася єдиним політиком, який від самого початку виступав противником і пропонував інший шлях мирного врегулювання та відновлення цілісності країни на основі Будапештського меморандуму», – вважає Золотарьов. 

Експерт сподівається, що Будапештський меморандум може стати тією точкою опори, спираючись на яку Україна вийде з «мінської пастки» та забезпечить вхід у нову геополітичну реальність.

Нагадаємо, Юлія Тимошенко застерегла владу від втілення Мінських угод, назвавши їх державною зрадою. Вона також закликала використати надані Будапештським меморандумом гарантії, які допоможуть організувати дієві переговори, а також створити Уряд національної єдності, що зміцнить державу зсередини.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: