Керівництво податкової Тернопільщини відповіли пікетувальникам з ринку про касові апарати

07.02.2022 18:25   Джерело: TeNews
Опубліковано : Віталій Іванченко

Сьогодні працівники ринку виступили проти застосування касових апаратів. Про це вони  заявили сьогодні  під стінами облради.

Ситуацію із касовими апаратами  прокоментував заступник начальника Головного управління ДПС у Тернопільській області Сергій Бабій.

За  його словами, інформація, яка прозвучала від підприємців, на 90 % - не відповідає дійсності. Адже, перша група спрощеної системи оподаткування, зокрема, працівники ринку, не зобов’язані використовувати реєстратор розрахункових операцій (РРО).

Використовувати систему РРО повинні платники податків 2 і 3 групи спрощеної системи оподаткування. Тобто, це люди, у яких є наймані особи, та дохід складає близько мільйона гривень.

«Який вид розрахункових апаратів обрати, кожен підприємець вирішує самостійно. Є можливості використовувати програмні розрахункові апарати, тобто за допомогою телефону. Якщо люди - чесні платники податків, немає ніякої складності видати, на вимогу покупця, чек смс-повідомленням», - каже Сергій Бабій.

Також, працівник податкової спростував інформацію щодо штрафу у розміру 51 тисяча грн за відсутність касових апаратів.

«Інспектори можуть перевіряти лише тих підприємців, які здійснюють торгівлю підакцизною продукцією. Це алкоголь, тютюн та бензин. Всі інші перевірки - заборонені. У період пандемії діє мораторій на накладання штрафних санкцій», - додає Сергій Бабій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі