Перейшла на фішинговий сайт: на Збаражчині шахраї вкрали у жінки понад 50 тисяч

Опубліковано:
9 Лютого, 2022

До співробітників Збаразького відділення поліції  звернулася жителька громади і повідомила про те, що невідома особа під приводом купівлі у неї одягу оголошення про реалізацію якого вона розмістила на одному із сайтів, заволоділа її грошима у розмірі понад 52 тисячі гривень.

Читайте також

«Медична» схема: шахраї видурили в жительки Чортківщини 200 тисяч гривень
У тернопільській лікарні в 21-річного пацієнта вкрали з тумбочки 5 тис грн
На Бережанщині чоловік заплатив аферисту 175 тис грн за неіснуючий автомобіль

Як з’ясувалося, потерпіла під час заповнення форми доставки перейшла за посиланням на фішинговий сайт, де вказала дані своєї банківської картки.  В результаті шахраї зняли з її рахунку чималу суму.  

Поліцейські встановили, що зловмисники розрахувалися коштами, викраденими з картки, у двох інтернет-магазинах. Тривають заходи щодо розкриття злочину.

Правоохоронці застерігають людей від подібних випадків. Ніколи не переходьте за посиланнями, отриманими від третіх осіб. Всі операції по здійсненню угоди і проведенню оплати повинні виконуватися виключно на сайті, де було розміщено оголошення. Якщо торгуєте чи продаєте в Інтернеті, оформіть спеціальну картку для розрахунків. Не тримайте на ній великих сум та встановіть обмеження на зняття коштів.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 © Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/shaxrajstvo/policzejski-zasterigayut-vid-internet-shaxrajiv-u-zhitelki-zbarazkoji-gromadi-nevidomi-vikrali-z-bankivskoji-kartki-ponad-52-tisyachi-griven/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: