Триває реставрація Бережанської ратуші. Наразі у приміщенні замінюють вікна. Роботи проводять так, що зберегти історичний вигляд будівлі, – розповідають у Бережанській міській раді.

«Оновлення відбувається незважаючи на те, що зараз зима. Цю будівлю треба врятувати від руйнації, адже це – пам’ятка архітектури ХІХ століття, вона входить до комплексу Державного історико-архітектурного заповідника. Ратуша є однією із одна з родзинок Бережан, нею завжди цікавляться туристи. До ратуші також привезли  велику вантажівку дерев’яних брусів, з яких змонтують новий дах. Реставраційні роботи проводять спеціалісти з Києва, а також місцеві  майстри», – кажуть у міськраді.    

Колись у ратуші була гімназія, навчалися відомий галицький просвітитель Маркіян Шашкевич і письменник Богдан Лепкий. Зараз у приміщенні знаходяться чотири музеї.

null

 

 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бережани, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ратуша, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: