«УДАР Віталія Кличка»: Місцеве самоврядування – це не втілення політичних забаганок центральної влади

Опубліковано:
4 Лютого, 2022

Влада продовжує цілеспрямовану кампанію з придушення місцевого самоврядування в Україні та намагається побудувати жорстку вертикаль влади – недемократичну і неконституційну.

Про це заявили у партії «УДАР Віталія Кличка».

Постановою №43, яку ухвалили 24 січня, уряд у неконституційний спосіб змінив порядок призначення голів райдержадміністрацій у Києві. Окрім цього, таким рішенням київського міського голову позбавили можливості пропонувати кандидатури голів райдержадміністрацій. Відтепер це робитиме не голова КМДА, а прем’єр-міністр, повідомили в «УДАРі Віталія Кличка». 

УДАРівці наголошують, що навіть у час загрози російського наступу уряд та Офіс президента продовжують незаконно перетягувати на себе повноваження місцевого самоврядування.

– «Оригінальне» рішення Кабінету Міністрів, який погодив звільнення трьох голів районних адміністрацій Києва без участі київського міського голови, засвідчило, що влада дуже слабко переймається підготовкою загонів територіальної оборони, натомість активно залазить у сферу повноважень місцевого самоврядування. Позицію мера столиці, якого обрали кияни та надали йому повноваження відстоювати їх інтереси, уряд не враховував та навіть не звертався по неї, – зазначили в «УДАРі Віталія Кличка». 

За словами УДАРівців, урядовці порушили закон, перевищивши свої повноваження, бо місцеве самоврядування – це не втілення політичних забаганок центральної влади.

Президент, підписавши розпорядження про звільнення, де факто підтримав незаконне рішення Кабміну. Не можна нехтувати Конституцією і законами! І місцеве, і державне управління в Україні має будуватися на професійності та ефективності, а не керуватися суто політичною лояльністю, наголосили в «УДАРі Віталія Кличка».

У партії закликають владу не знищувати місцеве самоврядування, адже ворог чекає, щоб скористатися ситуацією внутрішнього розбрату.

– Сьогодні важливі єдність і спільні зусилля, щоб захистити і зберегти нашу державу. Українці знову мають продемонструвати свою гідність, згуртованість і готовність дати відсіч агресору, резюмували УДАРівці

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #удар
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: