НБУ начхати на людей, а шахраї «Smartiway» на волі

Опубліковано:
4 Лютого, 2022

В Україні з 2018 року успішно діє підприємство «СМАРТИВЕЙ ЮКРЕЙН, ООО», яке займається публічним шахрайством. Компанія надає послуги мікрокредитування, після чого вимагає кошти з ваших знайомих. Де ж славні правоохоронні органи та чому нікого не бентежать відверті та масштабні злочини? Розберемося детальніше.

Читайте також

«Медична» схема: шахраї видурили в жительки Чортківщини 200 тисяч гривень
На Бережанщині чоловік заплатив аферисту 175 тис грн за неіснуючий автомобіль

Розумний спосіб обдурити чи «Smartiway»? Таку назву має додаток, завантаживши який, ви зможете безвідмовно оформити кредит. Ви отримаєте гроші легко, швидко. Але будьте уважні, окрім шалених відсотків, є ще одна умова. Це зчитування вашої телефонної книжки та вимагання грошей через усіх, хто у ній є. Додаток «Smartiway» працює тільки на смартфонах або планшетах, тобто на гаджетах, де зберігаються контакти. Перше, що вимагається у користувачів додатку – це надати доступ до даних на вашому телефоні. Отримавши сотні номерів, шахраї-працівники не посоромляться набрати кожного.

Під так званий обстріл колекторів у першу чергу підпадають ваші родичі та близькі. Уявіть, як відреагує ваша 80-річна бабуся на грубе вимагання… Але навіть, якщо ви впевнені, що жоден ваш знайомий не поведеться на такий «розвід», не спішіть приймати виклик від невідомого номера. Телефонна база компанії стає настільки великою, що оператори-вимагачі дзвонять будь-кому. Адже нахабам по ту сторону смартфона байдуже з кого вимагати гроші.

Не може виникнути жодних сумнівів, що дії підприємства «Smartiway» є незаконними. Але чому їм це сходить з рук? Хто має контролювати такі компанії, притягати злочинців до відповідальності та захищати громадян України? Можливо, поліція, яка не реагує на заяви жертв, та суди, які чомусь не розглядають такі справи. Або НБУ, хто як не головний банк держави має регулювати діяльність структур, що надають фінансові послуги?

Простому українському народу вочевидь залишається сподіватися лише на себе та свою свідому поведінку. Тому перш ніж звернутися до будь-якого сервісу за допомогою – прочитайте відгуки. Що до компанії «Smartiway», на порталах «Trustpilot» і «Maanimo» ми знайшли наступні.

 

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахраї
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: