Відео про «брудну бомбу» – фейк із Росії

Опубліковано:
4 Лютого, 2022

В ТГ-каналах, афільованих з російськими спецслужбами, розповсюджується інформація про ніби то радіоактивну саморобну бомбу для використання на території РФ після початку бойових дій. Це повідомлення супроводжується відповідним відео.

Але при перегляді відео кидається у вічі недбалість його авторів: в підписі, який зроблений українською мовою, допущена велика кількість граматичних помилок. Так, “радиоактивним”, а не “радІоактивним”; “пораження”, а не “ураження”; “розробленн”, а не “розроблений”; “використан”, а не “використаний”. Це все видає російське походження авторів сюжету і погане знання ними української мови.

До того ж, справжній Нацкорпус ставить у своїх відео інший логотип і в іншому місці (у лівому верхньому, а не у правому верхньому, інший колір і компоновка), аніж автори фейкового відео).

Сам Нацкорпус також спростував своє “авторство” цього відео.

Цікава і схема розповсюдження: першоджерелом інформації є телеграм канал “Политнавигатор”, який знаходиться в окупованому Криму, але публікація розміщена ще…10 грудня 2021 року.

Наразі цей матеріал “удосконалений” і поширювався по іншим російським TГ-каналам, наприклад Самооборона Горловки, Джокер ДНР, Pravda News і тп.

Тому очевидно, що перед нами продовження інформаційно-психологічної операції російських спецслужб та їх колаборантів в Криму і на Донбасі.

Фотодокази нижче:

https://www.facebook.com/109146014618721/posts/283737490492905/?d=n

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #агресор, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Росія, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: