Іванна Тарас – лавреатка літературно-мистецької премії імені Степана Будного

Опубліковано:
31 Січня, 2022

Очільник літературного об’єднання письменник Зіновій Кіпибіда урочисто вручив диплом лавреата обласної літературно-мистецької премії імені Степана Будного поетесі зі Збаражчини, педагогині Іванні Тарас за поетичну збірку «Храм мрій. Дорога до себе».

Це перша її книга. До неї увійшли вірші, написані у 2018-2020 роках. У поезіях авторка прагне передати найтонші порухи своєї душі. «Вона ототожнює людську душу із храмом, у якому можуть переплітатися різні почуття: любов, молитва, іноді відчай і розчарування, а ще – непоборна віра і світла надія» – йдеться в анотації до збірки.

У передмові «Дорога до слова» Володимир Кравчук – поет, публіцист,   редактор, член Національної спілки письменників України зазначає : «Ще хочу, щоб ви повірили у таке: коли я працював над машинописом цієї книжки, задзеленчав різдвяний дзвіночок, до кімнати увійшов священник, окропив хрещенською водою все навколо. Краплини торкнулись і написаного Іванною Тарас».

Іванна Тарас – вчителька німецької мови та педагог-організатор у Збаразькій щколі №2 імені Івана Франка, катехит при парафії Різдва Пресвятої Богородиці с. Вищі Луб’янки. Публікувалась у літературно-мистецькому часописі «Рушник», альманасі Тернопільського обласного літературного об’єднання «Подільська толока». Поетеса переконана, що поезія – це не лише вияв внутрішнього світу автора, а й чудодійний еліксир, здатний загоїти духовні рани та облагородити людину».

До слова.  Літературно-мистецька премія  ім. Степана Будного була заснована у 1972 році. У різні роки її лавреатами стали письменники Борис Демків, Ігор Бережний, Василь Махно, Сергій Синюк, Мар’яна Рудакевич (посмертно), Любов Малецька, Юрко Матевощук, народний артист України  В’ячеслав Хім’як, Марічка Гуменна-Дерій, Надія Тарасюк, Ольга Атаманчук, Наталя Близнюк.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #творчість, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: