Суспільне покаже фільм про велоподорож Тернопільщиною

Опубліковано:
28 Січня, 2022
Зоряна Биндас та Ростислав Фук із Тернопільської філії Суспільного за чотири дні об’їздили на велосипедах всю Тернопільську область, щоб поспілкуватися з людьми та показати пригоди, які їх супроводжували.

29 січня о 12:40 регіональні телеканали філій Суспільного покажуть   фільм-виклик «Двоколісні історії», героями якого стали продюсерка Тернопільської філії Суспільного Зоряна Биндас та її колега Ростислав Фук.

«Двоколісні історії» –  спільний проєкт Суспільного та стороннього продакшна. Авторка фільму – Зоряна Биндас. Над виробництвом працював Тарас Савчук, з яким підписали договір на 144 800 грн. Зйомки відбулися наприкінці літа у 2021 році.

Під час зйомок фільму велосипедисти проїхали містечка та села Тернопільщини, де зустрічалися з людьми та знайомилися із їхнім побутом. Глядачі Суспільного побачать будні жителів Тернопілля: дороги, інфраструктуру, ринки, містечка, умови для велосипедистів, які там живуть чи приїжджають як туристи. 

За словами Зоряни Биндас, торік під час воркшопу із дизайн-мислення вона багато спілкувалася з аудиторією Суспільного. Це їй дало можливість чіткіше зрозуміти, чим живуть глядачі телеканалу «UA: Тернопіль», що дивляться.

«Я побачила конкретний запит: люди хочуть бачити таких, як вони. Свого сусіда, подругу, родичку… Велосипед — це лише інструмент», — поділилася продюсерка «Суспільне Тернопіль».

Ростислав Фук на Суспільному відповідає за цифрові платформи. Він ніколи не знімався у фільмах, але вже 5 років мандрує на велосипеді.

«Особистий рекорд — 183 кілометри за день. Мені дуже подобається складати маршрут різними регіонами, спілкуватися з людьми, бо кожне село унікальне своєю говіркою, можна зібрати слова, які вже вимирають і якими не спілкуються в більших містах. А ще я захоплююсь природним ландшафтом Тернопільщини, він унікальний і надзвичайно різноманітний», — розповів Ростислав Фук.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року філії Суспільного показали документальний фільм-експедицію «Печерні», який виробили спільно працівники Тернопільської філії та сторонній продакшн. Тендер виграв Тарас Савчук, який працював і над фільмом про велоподорож.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #велопробіг, #велосипед, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: