У Тернополі шахраї взяли на жінку великий кредит

27.01.2022 17:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

З розвитком онлайн кредитування питання отримання онлайн кредиту за чужими документами стало все частіше хвилювати людей, оскільки ніхто не хоче стати жертвою шахрайства. 

Читайте також

«Медична» схема: шахраї видурили в жительки Чортківщини 200 тисяч гривень
У тернопільській лікарні в 21-річного пацієнта вкрали з тумбочки 5 тис грн
На Бережанщині чоловік заплатив аферисту 175 тис грн за неіснуючий автомобіль

На відміну від банків, в яких перед отриманням кредиту потребується особиста присутність і надання оригіналів документів для ідентифікації позичальника, сервіси онлайн кредитування здійснюють ідентифікацію позичальника видалено на підставі копій документів, інформує Відділ комунікації поліції Тернопільської області.

В даному випадку ризик отримання онлайн кредиту за документами іншої людини залежить від того, наскільки серйозно мікрофінансова компанія підходить до питання ідентифікації нового позичальника і зберігання персональних даних своїх клієнтів.

Від такого роду злочину потерпіла жителька Тернополя. Жінка повідомила, що їй надійшло сповіщення з проханням повернути отримані гроші в сумі понад 46000 гривень. Однак з її слів, ніяких договорів вона не підписувала. За допомогою звернулася до поліцейських.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці розповідають, що для того, щоб не стати жертвою шахраїв і не допустити попадання ваших документів в руки шахраїв, необхідно використавувати наступні запобіжні заходи:

•    не погоджуйтеся оформляти онлайн кредит на своє ім'я, навіть якщо про це вас просить близький знайомий або родич;

•    не давайте вашу платіжну картку третім особам для отримання онлайн кредиту;

•    якщо ви втратили паспорт, відразу ж заявите про це в органи поліції;

•    ніколи не залишайте свої документи в заставу і не віддавайте їх нікому навіть на короткий час щоб уникнути ризик, коли з ваших документів можуть зробити копії;

•    періодично перевіряє свою кредитну історію, навіть якщо ви ніколи не користувалися послугами онлайн кредитування. Згідно із законом ви маєте право раз на рік безкоштовно отримати свою кредитну історію у будь-якому з бюро кредитних історій.

Якщо ж ви активний клієнт сервісів онлайн кредитування, підключитеся у бюро кредитних історій до послуги смс повідомлення. У такому разі при спробі отримання кредиту за вашими документами, вам прийде смс повідомлення і ви зможете своєчасно зреагувати на цей факт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі