У Тернополі зареєстрували петицію щодо встановлення пам’ятника безпритульній собачці Джессі

Опубліковано:
26 Січня, 2022

Тварина привертала увагу перехожих своєю харизматичністю: полюбляла спати у центральних магазинах, інколи на вітринах. Перед нею відчинялися практично всі двері.

Як розповіла тернополянка Тетяна Семусь, жодна спроба волонтерів прилаштувати Джессі в сім’ю не дала результату: собака вперто поверталася на вулиці рідного Тернополя жити звичним “богемним” життям. На жаль, цьогоріч улюблениці сотень містян не стало – її отруїли.

Жінка пропонує віддати шану собачці та встановити їх пам’ятник у центрі, на вулиці Сагайдачного чи Валовій. Відповідну петицію Тетяна Семусь зареєструвала 25 січня. 

“Тварина потоваришувала з тисячами містян та туристів, ставши місцевою знаменитістю. Завдяки своєму пробивному характеру та унікальній харизмі, Джессі стала постійною відвідувачкою багатьох закладів міста – магазинів, кафе, книгарень. Візит чотирилапої тернополянки вважався добрим знаком, а тому усі двері Тернополя радо відчинялися перед нею”, – пише тернополянка в петиції.

За її словами, на виготовлення скульптури з міського бюджету не буде використано жодної копійки. Містяни готові виготовити її за власні кошти, зібрані з добровільних внесків.

“Біля пам’ятника у вигляді мисочки пропонуємо облаштувати напувалку для тварин, вода в яку поступатиме з водопровідної мережі цілорічно.

Таким чином ми не лише привернемо увагу тернополян до проблеми поводження з безпритульними тваринами, а й на рівні України позиціонуватимемо наше місто як європейське і таке, де турбуються про тварин на ділі”– додала авторка петиції.

Збір підписів триватиме місць. Станом на вечір 26 січня петицію підписали понад 130 людей з 300 необхідних.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #собака, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: