Хакерский фейк: портал «Дія» хакери не зламали

Опубліковано:
24 Січня, 2022

Все у цьому світі закономірно. І якщо відбулася хакерська атака, чекай нагнітання ситуації, паніки і звичайно ж брехні та фейків.

Чергова атака хакерів відбулася в ніч з 13 на 14 січня. Під удар потрапили сайти Кабміну, МЗС, ДСНС, Мінспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Міносвіти. Також виникала помилка під час спроби зайти на портал «Дія».

Нічого нового. Хакерські атаки у світі цифрових технологій не новина не те, що в окремій країні, на планеті загалом.

Але хакерські атаки – це чудовий інструмент у гібридній війні.

Так, деякі ЗМІ почали розповсюджувати неперевірену інформацію, що в Мережі продають особисті дані із програми «Дія». А саме, невідомий хакер нібито виставив на продаж персональні дані українців, які, за його словами, отримали з державного сервісу «Дія». Але оголошення про продаж «злитих» даних українців у результаті кібератаки є провокацією та продовженням гібридної війни.

Ви запитаєте, чому це фейк? Відповім просто.

Перше. Користувачами мобільного додатка “Дія” є 13,5 млн. українців. Не база даних, додаток не зберігає персональні дані, лише відображає те, що зберігається про них у відповідних державних реєстрах.

Друге. Нефартовий хакер, навіть не знає, що «хакнув». Як уже згадувалося, відвідувачами порталу «Дія» є понад 13 млн. українців, а не 2 млн., як зазначається в оголошенні, опублікованому на ресурсі RaidForums.

Третє. (найголовніше). Такі оголошення мають на меті не тільки залякати суспільство. А ще дестабілізувати ситуацію в Україні, припинивши роботу державного сектора.

А кому сьогодні вигідна дестабілізація, хаос, паніка?

Правильно – ворогам. Але ж ворог він не лише зовнішній, є й усередині країни «тихі зрадники», для яких розкол суспільства, мітинги та хаос – це спосіб повернути владу.

І перший ворог – це Росія, їхні хакери атакували наші сайти і раніше, але тепер вони пішли далі та склепали черговий фейк про «Дію».

А другий ворог той, кому вигідна будь-яка дестабілізація, той, хто роздмухуватиме і використовуватиме будь-який інфопривід, щоб повернути владу. Ви вже здогадалися, що йдеться про Петра Порошенка, ручні блогери та екперти якого допомагали росіянам нагнітати ситуацію та створювати паніку (втім, вони роблять це щодня), що в свою чергу дуже сумно.

Прикро, що Порошенко заради влади готовий навіть в унісон із кремлем критикувати, брехати та створювати хаос у своїй країні.

А хакерські атаки були, є і будуть, і будуть фейки, будуть хитання у соцмережах, будуть провокації… адже північний сусід є і буде нашим ворогом. Тільки наше завдання, щоб перемогти ворога – не піддаватися на провокації, шантаж, паніку… а бути єдиною нацією!

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #хакери
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: