Виступ тернопільського кіборга на Голосі країни: хто розвернувся до Ярослава Гавянця

Опубліковано:
24 Січня, 2022

На сліпі прослуховування 12-го сезону вокального шоу “Голос країни” потрапив боєць АТО, який захищав донецький аеропорт та перебував у ворожому полоні, 29-річний кіборг Ярослав Гавянець. Усе життя чоловік мріяв про музику, а під час перебування на фронті співав товаришам по службі композиції під гітару.

Читайте також

Кіборг з Тернопільщини Ярослав Гавянець вийде на сцену Голосу країни
Тернополянин пройшов до наступного етапу шоу «Голос країни» (Відео)
Виступ Ярини Гребеньовської з Бучача на «Голос Країни» (Відео)

На сцені головного вокального проєкту країни Ярослав чуттєво виконав популярний трек “Тебе це може вбити” гурту “СКАЙ”. Зірковий тренер Оля Полякова не встояла перед проникливим голосом учасника та натиснула на червону кнопку. Про це OBOZREVATEL стало відомо під час перегляду першого випуску шоу на телеканалі 1+1.

Членам журі конкурсант розповів, що планував пов’язати своє життя з вокалом та виступами у театрі, однак усі мрії довелося відкласти, коли 2015 року українець потрапив у зону АТО на сході України. Тоді ще 22-річному Ярославу довелося ризикувати власним життям, захищаючи Батьківщину від російських окупаційних військ.

Гав’янець був одним із тих, хто боровся за донецький аеропорт. Після тих трагічних подій із 60 військових залишилося живими лише 16. Наступного дня кіборга та інших українських солдатів взяли в полон.

“Нас повели на розстріл: поставили всіх до стіни, але вистрілили над головою. Батько розповідав, що коли мене показали в новинах, він дуже зрадів. Нехай я був і в полоні, головне – живий. Йому прийшла ідея зробити звернення, що він готовий. поміняти мене на себе. Спецслужби ДНР побачили це відео та поставили ультиматум батькові: він мав приїхати з трьома українськими каналами, щоб це побачили в країні. Тато так і зробив, мене відпустили “, – згадав чоловік.

За словами Ярослава, він довго залишався абсолютно беземоційним після всього пережитого. Уже багато років він займається реабілітацією. Можливо, саме сцена та музика допоможуть кіборгу повністю відновити ментальне здоров’я.

Тренери проєкту та глядачі в залі стоячи аплодували українському захиснику, після чого знаменитості обійняли Ярослава та подякували за героїзм.

Про Ярослава Гавянця із Копичинців ми докладно розповідали тут.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гавянець, #голос країни, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: