У Шумській громаді шукають батьків-вихователів для опіки над сиротами

Опубліковано:
23 Січня, 2022

У Шумській громаді шукають батьків-вихователів. Там уже зводять  дитячий будинок сімейного типу, щоб влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування у сімейні форми виховання. На сьогодні у громаді є 2 дитячих будинки сімейного типу. У них проживають 14 дітей. Про це розповіли у Шумській міській раді:

Читайте також

Жителів Шумської громади запрошують до участі у конкурсі «Зимова феєрія»
У Шумській лікарні модернізували неврологічне відділення
У Шумському дитсадку відкрили новий ігровий майданчик

«Шумська міська рада звертається до усіх небайдужих громадян щодо пошуку кандидатів у батьки-вихователі. Дитячий будинок сімейного типу – це сім’я, в якій, поряд з власними дітьми, живуть і виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Така сім’я може взяти на виховання від 5 до 10 дітей зазначених категорій. Вихованці перебувають у дитячому будинку сімейного типу до досягнення повноліття, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I–IV рівнів акредитації – до його закінчення, але не пізніше досягнення ними 23-річного віку.

Держава призначає сім’ї допомогу на утримання дітей, грошове забезпечення батькам-вихователям, а також надає соціальний супровід (постійну консультативну допомогу від соціального працівника). Діти, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, не втрачають статусу дитини-сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування, що передбачає залишення пільг, які гарантуються державою таким дітям: при отриманні житлової площі, влаштуванні на навчання, матеріальної підтримки тощо.

У випадку, якщо за дитиною закріплено майно та житло, воно зберігається до досягнення вихованцем повноліття. Відповідальність за його збереження покладається на органи опіки та піклування за місцем знаходження майна. За вихованцями зберігаються раніше призначені аліменти, пенсії, інші виплати, які переходять у розпорядження батьків-вихователів і витрачаються на утримання дітей.

Батьки-вихователі несуть відповідальність за життя, здоров’я, фізичний і психічний розвиток вихованців.

Перевага ДБСТ в тому, що є можливість влаштувати на виховання та спільне проживання в сім’ю рідних братиків та сестер з однієї родини, не роз’єднуючи їх.

Якщо дана інформація виявилася для Вас корисною та цікавою, якщо Ви бажаєте отримати додаткову інформацію щодо створення дитячого будинку сімейного типу або виявили бажання створити дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся за адресою

Служба у справах дітей Шумської міської ради

вул. Українська, 59, м. Шумськ

Контактні телефони: (03558) 2-11-83, (067)7739351», – повідомляють у Шумській міській раді

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумськ
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: