На Тернопільщині відреставрували старовинні ікони, які були знайдені у селі Мар’янівка

Опубліковано:
21 Січня, 2022

На Тернопільщині відреставрували старовинні ікони, які були знайдені у с. Мар’янівка Тернопільського району. Робота над п’ятьма іконами тривала близько 2 років. Оновлювали їх за участю комісії у справах сакрального мистецтва Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

Читайте також

Одному із храмів Тернопільщини передали унікальні ікони
У Тернополі відбулася виставка відомого іконописця Володимира Шерстія
Тернополянка представила колекцію копій чудотворних ікон України та світу

12 січня останні дві ікони привезли на парафію УГКЦ Різдва Пресвятої Богородиці після реставрації, котра проходила у Львові під проводом майстрів Роксолани Мокрій та Юрія Буньо. Завдяки місцевим жертводавцям і старанням громади села цінні святі реліквії вдалося зберегти для наступних поколінь.

«В наступному році наша церква відзначатиме 130-тиліття. Ця подія стане особливою нагодою подякувати Богу за духовні дари для парафії, за знахідку, кожен зможе ще раз оглянути відреставровані ікони та молитися перед ними», – розповідає настоятель храму отець Іван Зозуля.

Нагадаємо, 28 лютого 2020 року, отець Іван Зозуля разом зі старшим братом Петром Костиком та майстрами, які здійснювали підготовчі роботи перекриття храму, знайшли старовинні ікони. Цим іконам 126 років.

null

 

 

null

 

null

null

 

 

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ікони, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: