Привласнив гектари землі коледжу: на забудовника-махінатора Віталія Смакоуза масово полилися звинувачення (відео)

Опубліковано:
21 Січня, 2022
Після того, як у Тернополі набув розголосу скандал про махінації недобросовісного забудовника «Компанії Добробуд» Віталія Смакоуза, на нього буквально сиплються звинувачення.
 
Виявляється, «чорна» бухгалтерія, введення в оману вкладників та рейдерське захоплення фірми – не єдині «заслуги» пана Смакоуза. Після того, як його вивели на чисту воду, тернополяни масово повідомляють й про інші факти земельних оборудок горе-забудовника.

Замість багатоповерхівки – несанкціонована автостоянка

Цього разу за допомогою до небайдужих тернополян й правозахисників звернулися працівники Тернопільського фахового коледжу ТНТУ імені Івана Пулюя. Люди розповідають, ділянка у 1,8 гектарів землі, якою користувався навчальний заклад, вже більше 15-ти років перебуває в оренді забудовника ТОВ «Коледж» під керівництвом Віталія Смакоуза. Свого часу він годував колектив коледжу обіцянками про інвестиції у навчальний заклад, які мали б надходити від будівництва житлового будинку на цій земельній ділянці. Однак слова Віталія Смакоуза, як не дивно, виявилися брехнею. Сьогодні на 1,8 гектарах землі діє несанкціонована автомобільна стоянка, а про ніяке будівництво не йде й мова. Ба більше, тернополяни отримали інформацію про те, що Смакоуз збирається передати землю іншому забудовнику.

– Тернопільським фаховим коледжем неодноразово проводилися заходи задля повернення земельної ділянки, однак вона знаходиться в недобросовісного забудовника Віталія Смакоуза. Місто втратило надходження у бюджет. Окрім цього, жодних зобов’язань перед колективом Тернопільського фахового коледжу Смакоуз не виконав. Наразі немає фактів, які б підтверджували проведення будівництва багатоповерхівки, – зазначила юристка Галина Різник.

Майже 20 років пустих обіцянок

Як розповіли в коледжі, минулого року Віталій Смакоуз пообіцяв, що буде вливати інвестицій на 15 мільйонів. За ці кошти у закладі планували суттєво покращити матеріально-технічну базу. Також Смакоуз обіцяв працівникам навчального закладу знижку на придбання житла, однак нічого з цього не виконав.

 ()Колектив навчального закладу та небайдужі тернополяни підготували колективне звернення до Віталія Смакоуза та міського голови Сергія Надала з закликом повернути земельну ділянку Тернопільському фаховому коледжу.

Тернополяни, які живуть неподалік, кажуть, кілька років ніхто не підозрював, що землю використовують незаконно, однак тепер готові боротися за правду.

– Коли ми побачили, що тут облаштовано автостоянку, були раді, адже є вкрай мало місць, де можна залишити свою автівку. Вивчивши документи, я побачила що це ділянка державної форми власності. Незрозуміло яким чином в 2003 році вона була виведена з державної форми власності, потім використовувалася в комунальних цілях і ніхто не звертав на неї уваги. Місто не отримало з цієї ділянки жодних дивідендів. Забудовник, який її використовує, не зробив нічого для коледжу. Дуже жаль, – наголосила тернополянка Юлія Мамчак.

«Ніяких коментарів давати не буду!»

Зрозуміло, що такі земельні оборудки Віталій Смакоуз здійснював у змові з директором технічного коледжу Володимиром Калушкою. Стосовно очільника навчального закладу відкрито кримінальне провадження, адже сам він підписав документи, віддавши 1,8 гектарів землі Смакоузу.

Пояснити ситуацію журналістам Калушка категорично відмовляється. То посилається на те, що не любить говорити на камеру, то перекладає відповідальність на «ініціаторів» нездійсненного будівництва.

– Я ніяких коментарів давати не буду. Вам хай дають коментарі ініціатори тієї всієї справи. Всі документи, які є в вільному доступі, все це є у вільному доступі Міністерства совіти, університету, коледжу. Все ви там знайдете, – сказав Володимир Калушка.  

Депутатка Тернопільської районної ради Вікторія Кошляк, яка вирішила допомогти коледжу повернути землю, розповіла, що частина документів взагалі відсутня. Це тільки підтверджує незаконні умисли Смакоуза та директора коледжу.

– Відомо, що цю ділянку Віталій Смакоуз планує передати іншому забудовнику. Відтак, коледж залишиться з нічим. Треба оперативно діяти, об’єднавши зусилля, аби не дозволити ошукати людей– пояснила Вікторія Кошляк.

 У січні 2022 року за участю працівників Тернопільського фахового коледжу проводитимуться збори з приводу подальших дій щодо вирішення питання про повернення земельної ділянки із незаконного володіння забудовника Віталія Смакоуза.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смакоуз, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: