Волинська обласна рада нагородила дітей-винахідників

18.01.2022 14:44   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

17 січня в усьому світі відзначається День дитячих винаходів або, День дітей-винахідників. З цієї нагоди голова Волиньради Григорій Недопад нагородив вихованців обласної Малої академії наук, які у 2021 році здобули першість у всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Голова Волиньради Григорій Недопад привітав юних волинських винахідників зі святом та побажав успішних відкриттів та натхнення втілити усі ідеї та задуми в життя: «Я завжди ставлю у приклад таких обдарованих і талановитих дітей, як ви, які не гають дарма свого часу у гаджетах, а за їх допомогою розвиваються та вдосконалюють свої знання і вміння. Я переконаний, що кожен із вас наділений рідкісним даром - відчуттям новацій, умінням розширити межі звичного, вийти за рамки стереотипного мислення, - зауважив  він. - Ви є нашою гордістю та прикладом для своїх однолітків, які можливо не вірять у свої сили. Тому розширюйте коло спілкування і популяризуйте престиж навчання у малій академії наук».

В Україні учнівську молодь, спраглу до пошуків, досліджень та відкриттів сьогодні об’єднує Мала академія наук. Дуже потужним є інтелектуальний потенціал юних волинян. Як повідомила Тетяна Михалюк, директорка ВОМАН: «Волинська обласна МАН, за результатами конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт 2021 року увійшла у п’ятірку лідерів, а у загальнонаціональному рейтингу МОН серед команд - учасниць Всеукраїнських  турнірів Волинь посідає ІІ місце. Стипендіатами Президента України було визнано 109 слухачів Волинської обласної МАН та одну ученицю – лауреатом стипендії Кабінету Міністрів України. Юні винахідники Волинської Малої академії наук отримали п’ять свідоцтв про авторське право та три патенти на корисну модель, а у 2021 р. на найпрестижніших світових конкурсах винахідників здобули десять перемог, з них – чотири золоті, п’ять срібних та одну бронзову нагороду. Учні академії представляли Волинь та Україну на престижних Міжнародних інтелектуальних конкурсах юних винахідників у Тунісі, Польщі, Мексиці, США, Шрі-Ланці, Канаді та Хорватії».

Григорій Недопад відзначив п’ятнадцятьох переможців всеукраїнських та міжнародних конкурсів дипломами «Гордість Волині», а також медалями та подарунками від обласної ради та регіонального осередку Малої академії наук.

Відзнаки та нагороди отримали:

Юхимчук Анастасія, вихованка секції хімії ВОМАН, випускниця комунального закладу “Луцька гімназія № 21 ім. Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області” виборола золоту медаль Міжнародного конкурсу винаходів та інновацій ”Sahasak Nimavum” (Шрі-Ланка) та золоту відзнаку Міжнародного конкурсу винахідників Indonesia inventrs day 2021 «Indonesia inventrs day 2021». 

Солтисюк Дмитро, вихованець Волинської обласної МАН, випускник Луцької гімназії №18 отримав срібну медаль у номінації Computer Programming у суперфіналі Міжнародного конкурсу комп’ютерних проєктів «ІNFOMATRIX-2021», який відбувався у Мексиці.

Владислав Братюк, учень комунального закладу “Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області”, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України з проєктом “Роботизоване судно як складова концепції Smart-озера” посів ІІ місце на Міжнародному інноваційному шоу INOVA 2021, що відбулося в  місті Загребі (Хорватія), а на Міжнародному конкурсі винаходів та інновацій ”Sahasak Nimavum” (Шрі-Ланка) виборов золоту медаль.

Марія Котюк, слухачка Волинської МАН, учениця Луцької гімназії №21 імені Михайла Кравчука, переможниця Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт, здобула перемогу у найпрестижнішому Міжнародному конкурсі екологічного спрямування «Genius Olympiad 2021». Також Марія брала участь у  Міжнародному фестивалі  інженерних наук і технологій, I-FEST (Туніс) і здобула срібну нагороду.

Володимир Степанов, учень комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс №26 Луцької міської ради Волинської області”, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, отримав бронзову відзнаку  Міжнародної виставки винаходів та інновацій «INTARG» (Польща).  

Семенюк Мілана, слухачка секції геоінформаційні системи та дистанційне зондування Землі ВОМАН, учениця ліцею №1 смт Ратне ім. В. Газіна Ратнівської селищної ради здобула перемогу на Всеукраїнському конкурсі-захисті науково-дослідницьких робіт на секції географії та ландшафтознавства зайняла ІІІ місце та І місце на Всеукраїнському конкурсі екологічних проєктів – «Екопогляд».

Роїк  Іоанна, учениця Княгининівського ліцею Волинської обласної ради, слухачка секції метеорології та кліматології. На фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких проєктів у 2021 році робота  Іоанни Роїк «Розробка та реалізація проєкту вивчення метеорологічної чутливості людини»  здобула  бронзу у  секції кліматології та метеорології. Слухачка є дворазовим  переможцем Всеукраїнського конкурсу «Еко-Техно Україна» (2020 та 2021 р., дипломи ІІІ ступеня).Цьогоріч Іоанна – серед переможців національного відбору до найбільшого конкурсу наукових проєктів екологічного спрямування у світі «Genius Olympiad 2021».

Гузюк Георгій, учень Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, розробив та дослідив ефективну, зручної технологію управління роботизованими платформами за допомогою засобів мережі Інтернет.

Корпач Назар, учень Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради, переможець Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”, створив власну універсальну модель бортового реєстратора. Основний акцент в його проєкті було спрямовано на розробку аварійного БПР, але з можливістю розширення його можливостей до експлуатаційних та випробувальних.

Іщук Павло, учень комунального закладу загальної середньої освіти “Луцький ліцей №27 Луцької міської ради Волинської області”, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, переможець Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів “Майбутнє України”, створив власний  3D DLP – принтер, врахувавши особливості технології DLP друку.

Сичук Аліна, учениця комунального закладу “Луцький навчально-виховний комплекс “Гімназія № 14 імені Василя Сухомлинського” Луцької міської ради Волинської області”, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України.

Баб'як Сергій, учень комунального закладу “Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука Луцької міської ради Волинської області”. Сергій зацікавився дослідженнями Річмондівського університету на тему використання покращених середовищ для прискорення утворення навичок водіння у гризунів. Він вирішив дослідити специфіку та напрацювати прототип роботизованих платформ для супроводу дослідження процесу навчання гризунів та визначити основні чинники, які впливають на цей процес.

Мікуліч Роман, учень 9 класу Волинського наукового ліцею Волинської обласної ради зацікавився дослідженням пороутворення у пінистих матеріалах та запропонував методику, що ґрунтується на аналізі зрізів зразків.

Лук’янюк Аріан, слухач секції інформатики ВО МАН, переможець Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України, переможець Всеукраїнського  чемпіонату з інформаційних технологій «Еко-Софт».

Олександр Юдаков, вихованець ВО МАН, випускник Луцької СШ № 5, нині студент Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського, отримав Золоту відзнаку на Міжнародній виставці винаходів та інновацій «INTARG» (Польща). Він розробив програму для керування автономним транспортним засобом. Вона симулює засоби машинного зору і надає можливість візуально тестувати свої конфігурації для штучного інтелекту та автономного автомобіля в цілому. Також Олександр вибров перемогу у престижному міжнародному конкурсі та відзнаку  «Canadian special award Toronto Int’l Society of Innovation & Advanced Skills».

Фотограф: Олександр Дубов.

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі