На Тернопільщині виявили будинок штабу турецької армії

16.01.2022 12:39   Джерело: Фейсбук
Опубліковано : Катерина Богуславська

На Бережанщині зберігся будинок штабу турецької армії. Про це написали у групі «Воєнний туризм» у мережі Facebook. Цей дім знаходиться у селі Гутисько:

«Штаб турецької дивізії та турецький цвинтар

У селі Гутисько (Нараївська сільська громада Тернопільського району Тернопільської области) зберігся будинок, в якому у 1916-1917 роках знаходився штаб 19 піхотної дивізії ХV корпусу турецької армії (корпус складався з двох дивізій і налічував близько 40 тисяч солдатів та офіцерів. До нього входило шість піхотних полків, два артполки, два ескадрони кавалерії, два кулеметні, саперний і зв’язковий підрозділи. Командувач корпусу – генерал Севат Чобанлі), а також знаходиться упорядкований коштом Туреччини військовий цвинтар, на якому упокоїлись 67 турецьких офіцерів та 1 генерал (загалом турецька армія втратила на Галичині майже 25 тисяч військовиків, чимало з них поховані в Івано-Франківській області - у смт Рогатин, селах Пуків, Лопушня, Верхня Липеця, а також у Тернопільській - у селах Підвисоцьке, Мичищів).

Перед входом у село у той час знаходився турецький військовий шпиталь та казарми.

Світлини: Avis Wind та (чорно-білі) Ігор Мельник (Бережани), Ярослав Тимошенко (Гутисько)

Докладніше:

https://irp.te.ua/turets-ke-vijs-kove-kladovy-shhe-v-s...; https://zbruc.eu/node/14555; https://nday.te.ua/musulmanskyj-tsvyntar-u-halytskomu-seli; http://www.0352.ua/.../gutisko-stab-tureckoi-armii...http://ena.lp.edu.ua:8080/.../2017_Levik_B_S-Viiskovi...», - йдеться у повідомленні.

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Фейсбук  

Коментарі