В Теребовлі, що на Тернопіллі, відбулася Різдвяна феєрія

Опубліковано:
15 Січня, 2022

Це свято в місті проходить традиційно 14 січня на площі Князя Василька, його організував Теребовлянський центр культури і дозвілля за сприяння міської ради.

Хоч погада цього дня й не дуже радувала, був сильний вітер, проте на свято прийшло досить людей. Цього року початок феєрії відбувся із спільної молитви, яку провели три священники, а саме: настоятель ПЦУ Святого рівноапостольного князя Володимира, обласний декан, декан Теребовлянського деканату, митрофорний протоієрей, отець Володимир Якубишин; настоятель УКГЦ Покрови Пресвятої Богородиці отець Ігор Сипʼяк; священник УГКЦ Святого отця Миколая отець Петро Мушинський. В своїх проповідях вони вітали мешканців та владу міста із Різдвяними святами, бажали Божого благословення та всього доброго. Привітав із святами теребовлян і мер міста Олег Продан.

Учасники феєрії радували всіх присутніх своїми співами колядок та інсценізованими сценками до них, а також особливими костюмами.

Артистів було досить, більшість з них приїхали від сільських ЦКіД, що входять до Теребовлянської ОТГ, активну участь брали й артисти Теребовлянського ЦКіД, Теребовлянської мистецької школи, працівники ЗОШ міста, а також Коледжу культури і мистецтв та інші.

Від сільських ЦКіД були виставлені ятки, де пропонувались всім охочим різні смачні Різдвяні страви, смаколики, напої і, зрозуміло, кутя. А в одній ятці красувались з комічними надписами великі пляшки з якоюсь рідиною. На запитання чи то насправді рідка вакцина проти вірусу, господині завзято відповідали, взявшись руками в боки, що так, беззаперечно. Від міської ради ж була солдатська кухня, де тут же варились узвар, козацька юшка з риби та з пшоном(саме останній інгредієт підтверджує козацьке походження страви), пшоняна каша. Так, що присутні не мерзли, а грілись і стравами, окрім приємних співів та вистав для душі й зору. Головний кухар казав, що найшвидше була «знищена» людьми юшка, також висловив радість, що дуже задоволений, що містянам сподобалися їх страви. До всього, кожен присутній міг обігрітись у наметі мобільного пункту обігріву.

Свято пройшло цікаво для всіх – як для теребовлян, так і для гостей, випадкових перехожих та шоферів з пасажирами дальніх рейсів. Адже свято проходило на площі, що межує з міжнародною трасою М-19 і багато водіїв на короткий час зупинялись та дивились-слухали Різдвяну коляду.

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 
Фото: Олег Капуста
 
Більше фото можна переглянути тут: https://www.facebook.com/media/set?vanity=100001590866805&set=a.4895504193845894
 
Відео: Віктор Аверкієв
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прикраси, #різдво, #свята, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: