Снігові забави: вибираємо атрибути для катання з гірки

14.01.2022 14:04   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Зима — чудова пора для проведення часу на свіжому повітрі. Зробити зимові забави ще веселішими допоможуть аксесуари, що підійдуть як дітлахам, так і дорослим. 

Снігокат

Снігокат — популярна зимова транспортна техніка, що використовується для спуску з засніжених схилів. У гібрида санок і снігохода (але без мотора) є кермо, сидіння, полози (лижі) та гальма. Порівняно невелика вага (близько 10 кг) робить його дуже маневреним на схилі. Моделі для малюків виготовлені з міцного пластику, мають ручку-штовхач і ремені безпеки. Снігокати для підлітків та дорослих — снігомобілі — додатково комплектуються мотором і здатні набирати достатньої швидкості. На них можна не лише спускатися з гірки, а й підніматися. А для тих, хто вважає за краще їздити стоячи, розроблений снігокат-самокат, в якому колеса замінені лижами. 

Просте управління, ефектний зовнішній вигляд, універсальність зробили снігохід та снігомобіль фаворитами серед техніки для зимового катання. Підібрати снігокат для дитини чи снігомобіль для себе допоможе каталог товарів і цін «Е-каталог».

Льодянки 

Ще один пристрій, що використовують для катання з гірки, — льодянки та тарілки. Це прості пластикові санки для швидкої їзди по крижаних поверхнях. Вони бувають різних розмірів і форм (у вигляді тарілки, лопатки, корита тощо). Найпередовіші моделі обладнуються кермом, гальмами, м’яким сидінням, ремінцями із застібками, музикою та підсвічуванням. 

Санки-тюбінг

Класичні санки у вигляді дерев’яної основи на металевих полозах найчастіше використовують для прогулянкового катання малюків. Для катання з гірки краще обирати більш сучасні моделі — тюбінги (сноутюби) — надувні санки. На ринку представлені парні, двомісні та потрійні моделі, тому можна кататися поодинці, вдвох чи всією родиною.

Зручні, яскраві та безпечні надувні санки зі спинкою підійдуть для малят. М’яке сидіння та висока спинка захистять дитину від ударів і падінь. Модель-аналог для підлітків та дорослих — круглий тюбінг, або санки-ватрушка. Взимку на них можна кататися з гірки, а влітку — по водоймі.

Єдиний недолік надувної конструкції — слабка керованість (гальма та кермо в конструкції непередбачені), а також чутливість до проколів (можна пошкодити «подушку» гострим каменем чи кригою). 

Якщо за вікном чудова погода, не сидіть вдома. Ігри на свіжому повітрі повернуть вас у дитинство, відірвуть від гаджетів та комп’ютерів, дозволять цікаво провести час з родиною та друзями.

Бажаємо гарного настрою та веселих зимових свят!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі