Роботодавців Тернопільщини штрафуватимуть за вимоги щодо віку і статі у вакансіях

13.01.2022 16:36   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Роботодавців Тернопілля штрафуватимуть за вимоги щодо віку і статі у вакансіях. Такі нововведення діють з 8 січня згідно зі змінами до Закону «Про заборону дискримінації в рекламі вакансій». Якщо у вакансіях будуть вказані бажані вік та стать робітника, але такі вимоги не виправдані, бо не впливають на виконання поставлених завдань, то роботодавців штрафуватимуть на 65 тисяч гривень.

Читайте також

У Тернополі перевірятимуть підприємства: виявлятимуть неоформлених працівників
У Тернополі та на Тернопільщині роботодавці шукають працівників (Відео)
На Тернопільщині більше 200 роботодавців отримали компенсації за працевлаштування

Нагадаємо, в Статті 24 «Про рекламу вакансій» йдеться про наступне:

«Забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів, пропонувати роботу лише жінкам або лише чоловікам, за винятком специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі, висувати вимоги, що надають перевагу жіночій або чоловічій статі, представникам певної раси, кольору шкіри (крім випадків, визначених законодавством, та випадків специфічної роботи, яка може виконуватися виключно особами певної статі), щодо політичних, релігійних та інших переконань, членства у професійних спілках або інших об’єднаннях громадян, етнічного та соціального походження, майнового стану, місця проживання, за мовними або іншими ознаками», - розповідають в обласному центрі зайнятості.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі