Скільки цьогоріч на Тернопільщині вартує участь у пробному ЗНО?

Опубліковано:
12 Січня, 2022

Участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні цього року коштує 282 гривні. Це вартість одного тестування. Про це повідомили в Українському центрі оцінювання якості освіти.

«Для реєстрації потрібно заповнити відповідні поля в реєстраційній формі під час реєстрації на ЗНО та додати до комплекту реєстраційних документів – оригінал медичного висновку про створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання за формою первинної облікової документації № 086-3/о, затвердженою наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України від 29 серпня 2016 року № 1027/900, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 27 грудня 2016 року за № 1707/29837-1710/29840.

Щоб отримати медичний висновок, необхідно звернутися до закладу охорони здоров’я, а саме до лікаря-спеціаліста відповідно до профілю захворювання. Лікар-спеціаліст надасть рекомендації щодо необхідності створення особливих умов у пунктах ЗНО з урахуванням особливостей стану здоров’я.

Лікувально-консультативна комісія (ЛКК) або медична комісія згідно з рекомендаціями лікаря-спеціаліста:

  • установить категорію з особливими освітніми потребами;
  • визначить особливі умови в пунктах ЗНО, відповідно до Переліку особливих (спеціальних) умов, затверджених спільним наказом Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України (або інші умови, що не зазначені в Переліку, але створення яких учасник потребує для проходження ЗНО).

Форма довідки № 086-3/о надається за зверненням особи з особливими потребами, або одного з батьків, або законних представників неповнолітньої особи з особливими потребами.

Форма № 086-3/о має бути видана протягом семи днів із дня звернення, але не пізніше завершення строку реєстрації осіб для участі в ЗНО. 

Якщо визначені медичною установою особливі (спеціальні) умови проходження ЗНО відповідно до нормативних вимог можуть бути створені, то разом із Сертифікатом ЗНО-2022 надійде лист-повідомлення про створення особливих (спеціальних) умов для проходження ЗНО. Одночасно регламентна комісія при ІФРЦОЯО поверне наданий оригінал медичного висновку.

 Якщо регламентна комісія при ІФРЦОЯО ухвалить рішення про неможливість створення особливих (спеціальних) умов для проходження ЗНО, зазначених у медичному висновку за формою № 086-3/о(таке рішення ухвалюють, ураховуючи технології проведення ЗНО та матеріально-технічні можливості пунктів ЗНО), разом з реєстраційними документами буде надіслано:

  • витяг з протоколу засідання регламентної комісії при ІФРЦОЯО із зазначенням факту та причини відмови у реєстрації для участі в ЗНО-2022;
  • копію форми № 086-3/о, завірену підписом секретаря регламентної комісії при ІФРЦОЯО та печаткою регіонального центру оцінювання якості освіти.

 

До участі в конкурсному відборі осіб, які на основі повної загальної середньої освіти вступають до закладів вищої освіти, за результатами вступних іспитів (екзаменів) з певного конкурсного предмета у закладі вищої освіти допускаються особи, яким за рішенням регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти відмовлено в реєстрації для участі в ЗНО, через неможливість створення особливих (спеціальних) умов, – у разі подання до приймальної комісії закладу вищої освіти копії № 086-3/о, завіреної підписом секретаря регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти і печаткою регіонального центру оцінювання якості освіти, та відповідного витягу з протоколу засідання регламентної комісії при регіональному центрі оцінювання якості освіти.

Деякі особливі (спеціальні) умови проходження ЗНО можуть бути забезпечені лише під час додаткової сесії, а саме: можливість виконувати завдання сертифікаційної роботи в зошитах, текст яких надруковано збільшеним шрифтом (код 0204), адаптація процедури проведення ЗНО для осіб з порушеннями зору, які використовували в процесі навчання шрифт Брайля (код 0205). У такому випадку до комплекту реєстраційних документів необхідно додати заяву щодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання з певного предмета під час додаткової сесії.

Особи з порушеннями зору мають можливість під час додаткової сесії пройти зовнішнє незалежне оцінювання з використанням завдань, надрукованих рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, з української мови і літератури, математики, історії України та біології», – кажуть в Українському центрі оцінювання якості освіти.

Нагадаємо, реєструватися на участь у пробному ЗНО-2022 можна до 22 січня 2022 року.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #ЗНО, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: