В архівах знайшли малюнок, на якому зображена Подільська зима 1882 року

Опубліковано:
11 Січня, 2022

Для того, щоб побачити панорами минулого варто відшукати фото, листівки чи малюнки. Якщо говорити про давні часи, то фото з того часу ми не відшукаємо і там нам допоможуть лише малюнки.

Читайте також

Атмосферне Поділля та його мешканці на фото 1930-х років
У музеї презентували ««Гроно калини на долоні»
Язловець на фото понад 100 років тому

Проте сьогоднішня знахідка не така вже давня. Мова йде про цікавий малюнок 1882 року, який носить назву «Зима на Поділлі». Зображення датується ХІХ століттям. Його автором є знаний польський художник Валерій Брохоцький (1848-1923). Освіту він здобував в Варшаві, спочатку в школі малюванняу Крістіана Бреслауера.

У 1869 році почав навчання живопису в Академії образотворчих мистецтв у Мюнхені у Адольфа Генріха Лієра та Германа Аншютца. 

Його роботи були презентовані на виставках в Мюнхені. На Всесвітній виставці у Відні 1873 року, митець був нагороджений срібною медаллю за картину «Циганський табір». У 1877 році митець переїхав до Парижа, де присвятив себе малюванню пейзажів по місту. Наступного року на прохання Французького колоніального товариства він поїхав до Алжиру, щоб намалювати панораму міста.

У 1888 році назавжди оселився у Варшаві, у пошуках мотивів живопису відвідав Поділля, Бессарабію та Литву. Свої картини виставляв у Товаристві заохочення образотворчого мистецтва у Варшаві та у Товаристві друзів образотворчого мистецтва у Кракові.

В його доробку нам вдалось розшукати ще ряд цікавих картин, які ймовірно, теж були намальовані на Поділлі.

Джерело фото: https://artinfo.pl/

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

 

 

null

Валерій Брохоцький, художник.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: