Покарали батьків підлітків-вандалів, які трощили стадіон неподалік Теребовлі

10.01.2022 16:39   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець
Суд у Теребовлі розглянув ще дві справи щодо матерів, чиї діти поламали пластикові крісла на новозбудованому стадіоні в селі Боричівка.

Читайте також

У Тернополі пам’ятник Степану Бандері облили фарбою
Пошкодили майно громади: на Тернопільщині розшукують вандалів
Хлопці, які розфарбували туалет у чортківському парку– тепер прибиратимуть його двічі на тиждень
 
Одна з матерів проігнорувала виклик до суду і отримала штраф, інша – з’явилась, розкаялась і отримала усне зауваження, повідомляє Тернополіс.

Нагадаємо, у рамках програми «Велике будівництво» у селі Боричівка, що поблизу Теребовлі, збудували новий стадіон вартістю близько 20 мільйонів гривень.

Урочисте відкриття спортивного комплексу відбулося наприкінці вересня 2021 року, а вже 10  жовтня невідомі особи поламали крісла,

Згодом з’ясувалося, що порушення вчинили кілька підлітків. А 10 листопада райсуд розглянув справу щодо матері одного із підлітків та закрив провадження, обмежившись усним зауваженням.

30 листопада суд розглянув справу щодо матері другого підлітка. Як вбачається із постанови суду, 10 жовтня 2021 року, близько 22.00, вона неналежним чином виконувала свої батьківські обов`язки щодо неповнолітнього сина, 2007 року народження, оскільки той розпивав алкоголь на стадіоні та вчинив дрібне хуліганство, поламавши крісла.

Оскільки підліток не досяг віку притягнення до адмінвідповідальності, то до суду, зокрема за ч.3 ст. 184 КУпАП, покликали його матір. Але до суду вона не з’явилась і не скористалась своїм правом дати пояснення. Тому суд розглянув справу без неї. Він визнав її винуватою у вчиненні вищезгаданого адмінправопорушення щодо неналежного виконання батьківських обов’язків та присудив 850 гривень штрафу. Також суд сказав стягнути з неї 454 грн судового збору.

Постанову щодо матері ще одного із підлітків суд виніс на початку грудня. Як вбачається із неї, жінку також судили за неналежне виконання батьківських обов’язків щодо неповнолітнього 15-річного  сина, який 10 жовтня ламав крісла. У суді жінка вину визнала та сказала, що більше такого не повториться.  У результаті розгляду цієї справи суд постановив звільнити її від адмінвідповідальності за малозначністю вчиненого правопорушення, обмежившись усним зауваженням.

Обидві постанови уже набрали законної сили.

Таким чином у цій скандальній історії суд покарав трьох матерів неповнолітніх хуліганів. І у рішеннях теребовлянської феміди усе логічно – ті, жінки, що прибули до суду та розкаялися у вчиненому, отримали попередження. А тій, що проігнорувала судове засідання, дістався штраф.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі