Заліщицька територіальна громада затвердила стратегію розвитку

05.01.2022 19:16   Джерело: TeNews
Опубліковано : Оксана Горобець

Нещодавно на черговому засіданні сесії Заліщицької міської ради затверджено стратегію розвитку Заліщицької громади. Стратегія розрахована на період 2022-2028 рр. та розроблялася за підтримки експертів «U-LEAD з Європою».

Читайте також

Фоторепортаж з вулиць Заліщиків початку 1930-их років
Ще один поїзд на Київ йтиме через Заліщики, Чортків і Тернопіль
Фото найстарішого будинку в Заліщиках
Хор міста Заліщики на фото 1942 року

Весь час над розробкою документу з представниками громади працював Зеновій Сірик, експерт з розробки стратегій місцевого розвитку U-LEAD, та Наталія Онищук, керівниця регіонального офісу U-LEAD в Тернопільській області.

Робота над Стратегією тривала з січня 2021 року. За цей період проведено 4 засідання робочої групи, якою опрацьовано елементи Стратегії:

  • проведено соціологічне дослідження потреб громади;
  • здійснено соціально-економічний аналіз;
  • підготовлено SWOT-аналіз;
  • визначено бачення, місію, стратегічні і операційні цілі, а також проєкти розвитку на 2022-2028 роки та розроблено робочу версію документу.

У документі зазначені наступні стратегічні цілі:

  1. Регіональний туристично-курортний центр з багатогалузевою економікою
  2. Громада якісного життєвого середовища

Стратегічне бачення Заліщицької міської територіальної громади розроблялося учасниками фокус-групи та визначає, якою має бути громада в майбутньому.  Бачення об’єднує сукупність конкретних характеристик та стратегічних цілей розвитку.

Отже, Заліщицька міська територіальна громада:

  • Дністровська рівє’ра – Європейський курортно-туристичний центр з розвинутою багатогалузевою економікою.

План реалізації Стратегії розвитку громади передбачає 135 проєктів місцевого розвитку загалом, які будуть впроваджуватися упродовж 2022-2028 років.

«Ми розробляли стратегію розвитку за рекомендаціями експертів U-LEAD. Такий документ для кожної громади є надзвичайно необхідним, завдяки якому ми визначаємо пріоритет та знаємо, куди рухатися. Якщо громада розвивається планово, має бачення, вона досягне успішних результатів», – ділиться Уляна Чекалюк, начальник відділу економічного розвитку та інвестицій Заліщицької міської ради.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі