У Микулинцях люди повстали проти пивного магната Степана Трояна, який роками годує їх обіцянками про очисні споруди (Відео)

Опубліковано:
4 Січня, 2022

Люди б’ють на сполох, адже власник пивзаводу ще кілька років тому обіцяв побудувати очисні споруди, однак слова не дотримав. Попри це, він заперечує шкідливий вплив стоків на водойму і вважає, що в такій «джерельній» воді можуть купатися діти.

Ще в серпні 2020 року на сесії Микулинецької селищної ради Степан Троян обіцяв вирішити проблему.

– Микулинецький завод будує сам для себе очисні споруди на 800 кубів в сутки. Ці очисні споруди коштують 9 мільйонів гривень. До 19 грудня нові очисні європейські споруди будуть запущені. Я надіюся, що ми рішимо питання стоків в Микулинцях максимум за 7-8 мільйонів. І дійсно тоді наші діти зможуть купатися в річці, – заявив тоді Степан Троян.

Влітку 2021 року річка Серет у Микулинцях знову стала місцем для масштабного зливу відходів – численних шматків клейкої речовини.

– Від 12-го до 17-го липня 2021 року був серйозний скид в річку. В нашій територіальній громад десять сіл з тої річки фактично живуть, – розповів місцевий житель Василь Завісляк.

Власник «Микулинецького бровара» повинен був побудувати свої очисні споруди і припинити скид нечистот у річку. Попри закінчення договору, він продовжує отруювати Серет.

– Він мав зробити свої очисні і крапка. Працювала наша комісія – вона як земельна, так і по екології. І на попередній сесії був затверджений акт про стоки з пивзаводу, – розповів місцевий депутат Сергій Матлага.

Відтак, у Микулинецькій селищній раді закликають Степана Трояна негайно запустити очисні споруди пивзаводу.

– Стоки поступали на наші очисні споруди, але вони транзитом ішли у річку. Проект рішення звучить так: «Попередити керівника ТОВ Микулинецький бровар про те, що типовий договір надання послуг з водовідведення, укладений 03.03.2021 року терміном на один рік, в подальшому після закінчення дії, продовжуватися не буде. І припинити з 03.03 скид витоків на земельну ділянку комунальної власності. Тобто до 3 березня керівництво «Бровара» повинно прийняти рішення і запустити свої очисні споруди», – наголосив Ігор Околович.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бровар, #микулинці, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #очисні споруди, #тернопіль, #тернопільські новини, #троян
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: