Олена Білосюк (Підгрушна) пропустить етап кубка світу

Опубліковано:
4 Січня, 2022

Збірна України з біатлону вирушила на перший у новому році етап Кубка світу, який традиційно відбудеться у німецькому Обергофі. До складу команди увійшли 11 біатлоністів: 5 жінок та 6 чоловіків.

Читайте також

Двадцять з двадцяти: Олена Білосюк (Підгрушна) завдяки чистій стрільбі фінішувала 13-ою
Чемпіонка світу з біатлону Олена Підгрушна вийшла заміж і змінила прізвище
Тернопільська спортсменка розповіла про самоізоляцію після повернення з-за кордону (Відео)

Новорічну паузу жіноча збірна України провела на зборі у словенській Поклюці. Окремо від команди тренувалася лише Дар’я Блашко, яка під керівництвом Володимира Махлаєва провела збір у Яворові, що на Львівщині.

Після чемпіонату України, який проходив у Буковелі, до розташування команди повернулися Анастасія Меркушина та Ірина Петренко, у яких раніше виявили інфекційне захворювання. Проте етап в Оберхофі ці дві спортсменки пропустять, як це зробить і капітан команди Олена Білосюк.

Усі три біатлоністки продовжать тренуватися у Поклюці під керівництвом Олександра Кравченка та готуватимуться до етапу у Рупольдингу.

Таким чином, як повідомив старший тренер жіночої збірної Урош Велепець, в Оберхофі виступлять 5 дівчат: Юлія Джима, Дар’я Блашко, Валя Семеренко, Ольга Абрамова та Катерина Бех.

Щодо чоловічої збірної, то новорічну паузу команда проводила в італійському Пасо-Лавацца, куди вирушила одразу після етапу у Хохфільцені. Пізніше до четвірки основних біатлоністів приєдналися Артем Тищенко, Тарас Лесюк та Руслан Ткаленко.

Перед самим Новим роком 5-денний візит додому здійснили Дмитро Підручний та Артем Пріма, а вже 3 січня спортсмени вирушили до Оберхофа.

null

 

На німецький етап старший тренер команди Юрай Санітра бере одразу 6 спортсменів. Пов’язано це з тим, що дружина Богдана Цимбала Анастасія скоро має народити первістка, і в цьому випадку спортсмен на кілька днів вирушить додому.

Склад чоловічої збірної на Оберхоф: Дмитро Підручний, Антон Дудченко, Артем Пріма, Богдан Цимбал, Артем Тищенко, Тарас Лесюк.

У свою чергу Руслан Ткаленко вирушить на Кубок IBU, який з 8 по 16 січня прийме словацький Осрблі.

Зазначимо, що у програмі етапу в Оберхофі заплановані спринти, змішані естафети та гонки переслідування. Через малу кількість снігу чоловічий спринт було перенесено на п’ятницю, 7 січня.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #підгрушна, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: