У Бережанах вшанували пам’ять Героя України Максима Ридзанича

Опубліковано:
29 Грудня, 2021

28 грудня жителі Бережанської громади вшанувала пам’ять Героя України Максима Ридзанича.  Біля меморіальної таблиці на будинку по вулиці Пирогова,5 відбулася спільна молитва, також присутні поклали лампадки.

Читайте також

20 березня у Бережанах вшанують пам’ять захисника Донецького аеропорту

З патріотичною промовою до присутніх звернувся громадський активіст, учасник Революції Гідності Петро Кузів. Про це повідомляють у відділі культури, туризму та релігій Бережанської міської ради.

Максим Володимирович Ридзанич народився 28 грудня 1977 року на Київщині. Служив на строковій службі в 90-х роках у спецназі, був чемпіоном України з карате, займався боксом. Ходив у походи, сплавлявся по річках. Володів англійською, вчив французьку. Був прекрасним батьком, успішними бізнесменом та просто хорошою людиною.На фронт пішов добровольцем у 2014-му році, взявши позивний «Адам» – на честь свого діда, ветерана Другої світової війни.

23 січня 2015 року, вже після руйнування нового терміналу, разом із побратимами останніми вийшли з території Донецького аеропорту з позиції «Пожарка», що була між новим терміналом та диспетчерською вежею. Загинув 20 березня 2015 року біля селища Опитне на Донбасі під час бойового зіткнення із диверсійною групою проросійських гібридних сил. 

28 грудня 2021 року Максиму Ридзаничу виповнилося б лише 44 роки. 22 серпня 2021 року Указом Президента України Максиму Ридзаничу присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народові.

null

 
null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Ридзанич, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: