70-річного пенсіонера з Чорткова засудили за те, що викопав на городі став

Опубліковано:
26 Грудня, 2021
Суд виніс вирок пенсіонеру з Чортківщини, який незаконно викопав водойму на своїй земельній ділянці.

Читайте також

Присяжний Кременецького райсуду, який вчинив смертельне ДТП у стані алкогольного сп’яніння, відсидить 4 роки
На Тернопіллі за домашнє насильство засудили… жінку
Вимагачів, які спалили кіоски підприємця Юника, випустили під домашній арешт


 
Чоловіка засудили до 17 тис. грн штрафу та амністували через його вік. Про це пише “Тернополіс” з посиланням на вирок суду.

Як стало відомо, отримав безкоштовно землю для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд та  для ведення особистого селянського господарства у селі Свидова.

Того ж року він провів державну реєстрацію права власності. Далі вирішив без зміни цільового призначення ділянки, облаштувати на її частині штучну водойму.

Ставок чоловік  використовував без наявних для цього правових підстав та без дозвільних документів для власних потреб. Його дії були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 254 КК “Безгосподарське використання земель”.

У суді обвинувачений вину визнав. Розповів, що його землі розташовані біля річки. З часом їх замулило і вода почала стікати від річки під будинок. З цієї причини він вирішив зробити меліорацію.

Найняв екскаватор, викопав грунт на площі близько 20х30 метрів, глибиною біля метра, і цей грунт розгорнув по городі. На цій площі, за його словами, утворилась водойма. Рибу він в ній не розводив.

Також обвинувачений звернувся до суду з клопотаннями про звільнення його від відбування покарання внаслідок акту амністії, посилаючись на те, що на даний час, а також на час вчинення інкримінованого кримінального правопорушення, тобто в 2016 році, він був особою пенсійного віку.

Суд дослухався. Дослідивши матеріали справи, він прийшов до висновку про доведеність його вини у вчиненні вищезгаданого злочину, визнав винуватим та присудив 17 тис. грн штрафу. Та звільнив його від цього покарання внаслідок акту амністії. Адже на сьогодні йому 79 років і суд, розглядаючи справу, побачив підстави для застосування до нього Закону України “Про амністію у 2016 році”.

Наразі вирок законної сили ще не набрав.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #став, #суд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: