У Тернополі п’яний водій, який скоїв подвійну ДТП, отримав понад 20000 грн штрафу

Опубліковано:
22 Грудня, 2021

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 вересня цього року у Тернополі. Ввечері, близько 23.00, на Майдані Волі водій автомобіля “Volkswagen Phaeton“ при виїзді в напрямку вулиці Замкової не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з припаркованими автомобілями “Honda Civic” і “BMW 735”.

У результаті автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження, інформує Терноград.

Окрім того винуватець зіткнення з місця події втік і за якийсь час був знайдений патрульними поліцейськими на проспекті Злуки у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події 37-річний водій “Фольксвагена” відмовився. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад. Причому відмовився він, поводячись зухвало та нецензурно висловлюючись на адресу поліцейських.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП), за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У Тернопільському міськрайонному суді чотири адмінпротоколи потрапили на розгляд до двох різних суддів. Відтак, розглядали дві справи, у кожній з яких було об’єднано по два адмінпротоколи.

У судових засіданнях водій “Фольксвагена” свою провину визнав і щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія “Фольксвагена” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 173 і ст. 122-4 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили. Таким чином за “букет порушень” любитель нетверезої їзди отримав два штрафи на загальну суму 20400 гривень.

Слід зауважити, що це вже не перше п’яне ДТП у виконанні цього водія. У грудні 2015-го року вказаний чоловік на Об’їзній Тернополя перекинувся на автомобілі. Аварія трапилася поблизу села Гаї-Гречинські, а її винуватець перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Втім, тоді чоловікові вдалося уникнути покарання – розгляд справи затягнули більш як на три місяці, а потім закрили у зв’язку із закінченням строків притягнення до адміністративної відповідальності.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #аварія, #ДТП, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: