Пластуни Вишнівецької станиці розносять Вифлиємський Вогонь Миру

Опубліковано:
22 Грудня, 2021

Пластуни Вишнівецької станиці завітали у селищну раду, щоб передати Вифлиємський Вогонь Миру. Скаути залишили лампадку там, як оберіг та символ народження Ісуса.

Читайте також

Тернопільщина: Вифлеємський вогонь миру передали у Кременець
Очільнику Тернопільської ОДА передали Вифлеємський вогонь миру
На Тернопільщині Вифлеємський вогонь миру будуть розносити по домівках

Нагадаємо, «Вифлеємський Вогонь Миру» – це традиційна міжнародна скаутська акція до святкувань Різдва Христового. Її проводять задля поширення символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Акцію у 1986 році австрійська започаткувала телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Спочатку акцію організовували для підтримки дітей з інвалідністю та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. До цієї справи долучилися скаути і продовжують цю традицію з року в рік.

На Тернопільщині пластуни розносять Вифлеємський вогонь у всі держустанови й організації, приватні фірми та передають усім, хто хоче запалити цей вогонь вдома.

Вогонь давно став доповненням під час святкування Різдва Христового. Тому Вогнем з Вифлеєму люди запалюють свічки на Святу Вечерю. Традиційно Вогонь зберігають в церквах до Йордану – до 19 січня. Потім його можна погасити. Люди можуть брати Вогонь на кожну Святу Вечерю.

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Вифлеємський вогонь миру, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: