Ситуація із захворюванням на COVID-19 на Тернопільщині стабілізувалася

Опубліковано:
20 Грудня, 2021

Ситуація із захворюванням на COVID-19 на Тернопільщині  стабілізувалася. Так, за попередню добу в області зафіксували 98 нових випадків коронавірусної хвороби. Про це повідомила під час брифінгу директорка департаменту охорони здоров’я ТОДА Ольга Ярмоленко.

«На сьогодні продовжує хворіти 4244 людини. На амбулаторному лікуванні знаходяться 3629 осіб, а на стаціонарному – 615. Здебільшого люди, які попадають в стаціонари, – невакциновані. Їхній стан середньої важкості або важкий. Сумно і те, що кожного дня ми фіксуємо летальні випадки від COVID-19. Це доводить, що вірус є, і він стає агресивнішим», – каже Ольга Ярмоленко.

Єдиним методом боротьби із пандемією є вакцинація. Так, двома дозами вакциновано 36 % жителів області. Також проводиться робота із наближення вакцини до кожного жителя області. Мобільні бригади виїжджають в усі села, які обслуговує центр первинної медико-санітарної допомоги.

На сьогодні в Тернопільській області проведено 647 674 щеплень.

«Звертаюсь до людей, які ще не вакцинувалися, – знайдіть можливість, щоб вакцинуватися, поки є спад захворюваності. Адже, наприкінці січня, ми очікуємо ріст захворюваності. Вакциновані люди хворіють, але вони хворіють легше і не попадають в стаціонари. Людина, яка провакцинувалася, може вберегти себе від важкого перебігу захворювання та від смерті», – наголосила Ольга Ярмоленко.

Додамо, що 18 грудня в Центрі громадського здоров’я України за результатами повногеномного секвенування виявлено перший в країні випадок зараження коронавірусом штаму “Омікрон” (B.1.1.529-like).

Пацієнт, інфікований цим штамом коронавірусу, повернувся з Об’єднаних Арабських Еміратів, де мав контакт із хворими на COVID-19. Наразі він продовжує перебувати на лікуванні.

Для виявлення випадків зараження коронавірусом штаму «Омікрон» на Тернопільщині уже придбали тест-системи.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #брифінг, #коронавірус, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #Ольга Ярмоленко, #ситуація на Тернопіллі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: