Мер одного з містечок на Тернопільщині зрадив інтереси виборців?

19.12.2021 18:49   Джерело: ТернопільLive
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Перед виборами кандидати завжди хочуть привабити електорат гучними обіцянками. Не виключенням є Підгаєччина, де 25 жовтня 2020 року посаду міського голови отримав представник політичної партії «Батьківщина» Ігор Мерена, пише ТернопільНаживо.

Зі сторінок агітматеріалу своїх виборців Ігор Мерена, тоді ще кандидат на посаду міського голови,  переконував, що працюватиме на благо жителів громади.

Основна обіцянка - стратегічне партнерство влади, громади та бізнесу. Виборців переконували, що вони будуть впливати на формування бюджету громади. Міський голова планував сконцентруватись на розвитку ЖКГ та зеленого туризму. Були також біцянки спрямовувати кошти на покращення матеріально-технічного забезпечення закладів охорони здоров’я, освіти, культури у сільській місцевості.

null
Для збільшення - натиснути на фото

Виборця старанно переконували, що за роботу не буле соромно.

На скільки міський голова Підгаєцької громади дотримався задекларованих обіцянок, показав вже перший рік роботи. Аналізуючи головний документ громади на 2022 рік, стає зрозуміло, що Ігор Мерена разом зі своєю командою далеко відійшов від обіцянок, які давав перед виборцями.

Вже у 2022 році значне покращення відчують саме представники команди міського голови, котрі зайняли усі престижні посади у місцевому муніципалітеті, але точно не ті галузі, котрі обіцяли розвивати.

Бюджет громади на 2022 рік  передбачає значне збільшення витрат на утримання міської ради. Витрати на забезпечення комфортних умов праці штату мерії збільшуються на понад 6 мільйонів гривень. Водночас залишаються без фінансування медицина та спорт. Частково закривають обов’язкові статті витрат в освіті та культурі.

null
Для збільшення - натиснути на фото

При такій підготовці бюджету, ймовірно, можуть виникнути запитання у відповідних структур до керівника фінансового відділу Ольги Полячук. Обов’язкові статті не забезпечують фінансуванням. Як приклад - заробітна плата працівників освіти залишає не повністю профінансована, коли апарат міськради отримує премії та інші фінансові надбавки.  Детальніше ознайомитись з документом. https://rada.info/upload/users_files/04058462/3a225cc922feba54d880cffb3ac24426.doc

Чи отримає достойне фінансування у Підгайцях медицина, освіта та спорт у 2022 році - будуть вирішувати депутати 21 грудня на останній сесії цього року.

Складний вибір залишається також за міським головою Ігорем Мереною. Отже, виконати обіцянки, дані виборцям, чи зберегти біля себе команду, котра за останній рік звикла до високих  надбавок та, як бачимо, планує отримати ще більше у наступному?


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: ТернопільLive  

Коментарі