Не може бути двох Батьківщин: депутати Тернопільської облради розкритикували законопроєкти щодо множинного громадянства

Опубліковано:
17 Грудня, 2021
Запровадження множинного громадянства несе загрозу національній безпеці та територіальній цілісності України, стимулюватиме сепаратизм і збільшить корупцію в Україні, створить умови для остаточного грабунку землі, як основного національного багатства України.

Таку позицію висловили на сесії депутати Тернопільської обласної ради. Вони прийняли звернення щодо неприпустимості введення множинного громадянства до Президента України Зеленського В.О., Голови Верховної Ради України Стефанчука Р.О., народних депутатів України, обласних рад України.

– Ми вимагаємо від Президента України негайно відкликати подані ним законопроекти щодо множинного громадянства (№ 6368-6372), зокрема проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України, а також позбавити українського громадянства осіб, які уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, є керівниками державних стратегічних підприємствах чи мають доступ до державної таємниці, у разі виявлення у них громадянства (підданства) інших держав,  зазначив голова обласної ради Михайло Головко.  

Також Тернопільська облрада закликала Верховну Раду України зняти з розгляду проект Закону про внесення змін до Закону України «Про громадянство України» щодо підстав і порядку набуття та припинення громадянства України (№ 6368) й ухвалити закон про автоматичну втрату громадянства України без видання відповідного указу Президента України для громадян України, які добровільно набули громадянства держави-агресора — Російської Федерації.

 
 
 
 
 
 
 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #головко, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: