Як обрати безпечні ялинкові прикраси – розповіли тернопільські медики

Опубліковано:
15 Грудня, 2021

Медики обласного центру контролю та профілактики хвороб дали рекомендації, як обрати безпечні ялинкові прикраси. Про це вони написали у мережі Facebook:

«Правило перше: не обирайте іграшки лише за принципом «красиво/некрасиво». Зверніть увагу на їхню якість і безпечність!

Купувати іграшки варто в спеціалізованих точках: у великій мережі або в спеціалізованому магазині. На стихійних ринках чи в переходах ви не отримаєте гарантії якості та захисту прав споживача.

Перевіряйте чи на пакованні вказаний виробник, склад виробу, чи є документи, що засвідчують якість і безпеку. У ялинкових прикрасах низької якості можуть міститися токсичні речовини, як-то фенол, свинець. Вони небезпечні, особливо для дітей.

Найкращими маркерами якості може бути фарба й запах. Фарба і блискітки на іграшці не мають обсипатися навіть від легкого тертя, а запах — не бути різким. Гострі кінці кріпильних матеріалів мають бути недоступними й надійно закритими захисними ковпачками.

Якщо купуєте електричні прикраси й різну ілюмінацію, обов’язково перевіряйте сертифікати. Перевірте цілісність і склад конструкції: лампочки мають міцно триматися в гніздах, вилка і шнур надійно з’єднані, а виріб зроблений із вогнетривкого матеріалу. Попросіть продавця включити гірлянду, щоби перевірити чи від тепла не з’являється різкий запах, не сильно нагрівається. Потужність має бути до 65 Вт.

Віддавайте перевагу товарам українських виробників і з маркуванням державного стандарту, складу виробу, гарантійного терміну.

Найбезпечніше — виготовити новорічний декор своїми руками. Так ви уникнете шкідливого впливу пластику чи інших матеріалів.

Якісні новорічні іграшки прослужать вам ще багато років, тож обирайте їх відповідально!», – йдеться у повідомленні.

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #ялинкові прикраси
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: