Віктор Шумада: Піднімати податки потрібно не українському селу, а олігархам! (ВІДЕО)

Опубліковано:
15 Грудня, 2021

Податки – олігархам, а не дрібному бізнесу та українському селу! Це стало основним лейтмотивом звернення, яке ініціювала фракція «Європейська Солідарність» у Тернопільській районній раді, щодо недопущення вступу в дію закону України 5600 про зміни до податкового кодексу.

Читайте також

Віктор Шумада: Вимагаємо у влади захистити фінансову самостійність громад!
Віктор Шумада: Неспроможність Уряду Зеленського довела економіку країни до того, що під загрозу скорочення потрапляють 130 тис. медпрацівників
«Для нас пріоритет – людське життя», – «Європейська Солідарність» підготувала програму із п’яти кроків соціального захисту українців

Чому цей закон небезпечний, – пояснив під час виступу на сесії райради голова фракції ЄС Віктор Шумада.

«Останні зміни до податкового кодексу передбачають посилення тиску на бізнес та українське село. Зокрема для власників і користувачів сільськогосподарських земель за межами населеного пункту тепер, через запровадження мінімального податкового зобов’язання, податок зростає з діючих 200 грн (а власники-пенсіонери взагалі були звільнені від сплати податку) до 1500 грн з кожного гектара.

Індексація ставок ренти на воду та ліс призведе до подорожчання на 14,5% дров та води, потрібних людям. Піднімаються інші платежі. Тому ми сьогодні апелюємо знову до уряду і наголошуємо: піднімати податки потрібно не українському селу, а олігархам, з якими влада робить вигляд, що бореться!», – акцентував Віктор Шумада.

Він також нагадав, що вже подібна ситуація була із перерахунком субсидій, але спільними зусиллями вдалося повернути автоматичний перерахунок надання допомоги українцям.

«На початку року уряд загнав усіх українців переписувати заяви і декларації на субсидії і тоді ми разом з вами проголосували звернення щоби цього не робили, щоб субсидії були перераховані автоматично і таке ж рішення прийняли й інші ради – обласні, районні, міські, і під цим тиском уряд відступив і пішов назустріч людям», – резюмував голова фракції ЄС.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шумада
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: