Бережанські пластуни влаштували Андріївські вечорниці

13.12.2021 21:35   Джерело: TeNews
Опубліковано : Катерина Богуславська

Бережанські пластуни влаштували Андріївські вечорниці. Хлопці і дівчата розважалися, згадуючи давні українці традиції. Про це вони повідомили у мережі Facebook:

«Зима - це не тільки сніг та холод, а ще й початок неймовірного циклу свят. Одним з найцікавіших свят для молоді є Андріївські вечорниці. 

Читайте також

Тернопільські пластуни запрошують у табір у Зарваницю
30 пластунів на горі Лисоня на Тернопільщині взяли участь у вишколі стрільців
На Тернопільщині зібралися пластуни зі всієї країни

Історія розповідає, що апостол Андрій ходив в численні місійні подорожі, одна з яких пролягла через Скіфію, а піднімаючись вверх по Дніпру, Андрій зійшов на дніпрові кручі і благословив ці землі, тож святий апостол Андрій вважається покровителем України та з древніх часів шанується нашим народ.

Свято Андрія – це одне з тих свят, де переплелися християнство та язичництво, тож друга назва цього свята – Калита. Так само називається обрядовий хліб, який випікається в цей день і має форму кола – символ сонця та нескінченності.

На вечорницях наші юнаки та юначки мали змогу послухати гутірку про українську міфологію; хлопці мали забаву «кусання калити», а дівчата вправлялися в ліпленні вареників та ворожили собі майбутню долю.

Важливо зберігати наші українські традиції в такій грайливій приємній формі, для того, щоб зберігати в пам’яті наших предків», - пишуть пластуни.

null
 

 

null
 

 

null
 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі