Покроковий рецепт фантастичних м’ясних рулетів

Опубліковано:
12 Грудня, 2021

Інгредієнти:

нежирна яловичина – 700 г;
копчений бекон – 200 г;
вода – 250 мл;
цибуля – 2 шт.;
часник – 3 зубчики;
топлене масло – 2 ст. л.;
мариновані огірки – 2 шт.;
гірчиця – 4 ч. л.;
сушені гриби – невелика жменя;
борошно – 1 ст. л. без гірки;
спеції: 0,5 ч. л. перцю; 1 ч. л. без гірки солодкого перцю.

Читайте також

Хіт сезону: запечені кабачки з помідорами
«Голодний» злодій поцупив в магазині 6 банок м’ясних консервів
 

Домашні рулети з яловичини – відмінний варіант для ситної вечері для всієї родини. Яловичину ви запросто можете замінити свининою. Також це відмінний варіант до будь-якого святкового столу.

Процес приготування рулетів з яловичини.

  1. Щоб приготувати смачні і м’які рулети, потрібно вибрати хороший шматок яловичини. Нарізати яловичину шматочками товщиною приблизно 1-1,5 см. Кожен шматок м’яса добре відбити.
    Нарізати і відбити шматки яловичини
  2. Посипте кожен шматок м’яса з одного боку свіжомеленим перцем. Я не використовую сіль, тому що рулети будуть намазані гірчицею і загорнуті солоними огірками і беконом, які теж дуже солоні. Краще потім посолити або додати темний соєвий соус, ніж приготувати занадто солоні рулети.

    Змастіть кожен шматок з одного боку невеликою кількістю гірчиці. Потім покладіть шматок копченого бекону. Також покладіть нарізаний по довжині чверть маринованого огірка. Загорніть в щільний рулет.

    Із шматків яловичини формуємо рулети
  3. При необхідності також тимчасово застроміть зубочистку (по діагоналі в місці стику). Я також рекомендую обернути рулети ниткою для смаження, яку потрібно буде видалити перед подачею.
    Підготовлені для смаження рулети
  4. Розігрійте сковороду з товстим дном і діаметром не менше 24 см. Додайте в сковороду 1 ст. л. топленого масла. В крайньому випадку використовуйте олію для смаження. На розпечений жир викласти загорнуті рулети. Обсмажуйте рулети з обох сторін, поки вони не підрум’яняться, приблизно по 3 хвилини з кожного боку. Якщо м’ясо занадто швидко рум’яниться, уменшіть потужність конфорки.

    Дістаньте добре підрум’янені рулети зі сковороди і щільно помістіть їх у велику каструлю.

    Підсмажені на сковороді рулети відправляємо у каструлю
  5. Налийте в каструлю 250 мл води. Додайте лавровий лист і невелику жменю злегка подрібнених сушених грибів. Накрийте каструлю кришкою. Прокип’ятіть вміст каструлі, а потім уменшіть потужність конфорки до такої міри, щоб м’ясо в соусі лише злегка смажилося. Почніть відлік часу приготування. Для того, щоб рулети були ідеально м’якими, їх потрібно гасити в цілому близько 1,5-2 годин.

    Порада: якщо у вас немає сушених грибів, ви можете додати в соус свіжі гриби через годину гасіння.

    Тушкуємо у каструлі рулети - фото 2
  6. Поки готуються рулети, підготуйте цибулю і часник. Очистіть 2 середні цибулини і наріжте невеликими кубиками. Зубчики часнику очистити і дрібно нарізати. Покладіть в сковороду 1 ст. л. топленого масла, а потім додати нарізану цибулю. Встановіть потужність конфорки трохи нижче середньої. Час від часу перемішуйте все це дерев’яною ложкою. Через 10 хвилин додайте часник, а ще через 3 хвилини часник і цибуля повинні підрум’янитися. Весь вміст сковороди перекласти в каструлю з рулетами. Знову накрийте каструлю кришкою і тушкуйте так само, як і раніше.
    Тушкуємо у каструлі рулети - фото 2
  7. Через годину гасіння (час відраховується від початку гасіння в каструлі) додайте 1 ч. л. без гірки солодкого перцю в каструлю з цибулею в соусі. Варто додати кілька інгредієнтів, які урізноманітнюють смак страви. Кращий вибір: очищена і нарізана морква; кілька гілочок свіжого чебрецю; півсклянки червоного сухого вина; трохи меду; 3 ст. л. томатної пасти.

    На цьому етапі я рекомендую додати нарізані на більш дрібні шматочки гриби. Свіжі гриби кладемо в каструлю тільки тоді, коли попередньо не додали сушені.

    До речі, перевірте смак соусу і твердість м’яса. Якщо соус занадто солоний, додайте більше солі (або темного соєвого соусу) або перцю. Якщо м’ясо майже м’яке, тушкуйте його не довше 30 хвилин.

    Тушкуємо у каструлі рулети - фото 3
  8. Мої рулети тушкувалися в цілому близько 2 годин. Після закінчення гасіння непогано злегка згустити соус. Додайте 1 ст. л. без гірки пшеничного борошна в трохи теплу воду, перемішайте, а потім вилийте її в каструлю з рулетами і соусом. Відразу все перемішайте і готуйте ще 2 хвилини, поки соус не загусне.
  9. Ось так готується така смачна страва! Смачного!
Час приготування: 2 години
Час на підготовку: 1 година
Кухня: Французька
Опис: Рулети з яловичини – рецепт приготування з покроковими фото

Калорійність: 402 Ккал
Рейтинг: 9/10 (голосів: 91).
 
Джерело: Шефкухар

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #м’ясо, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рецепти, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: