Тернопільські рятувальники відпрацьовували навички роботи з хімічно-небезпечними речовинами

Опубліковано:
11 Грудня, 2021

Тернопільські рятувальники відпрацьовували навички роботи з хімічно-небезпечними речовинами. Навчання тривали 6 днів на базі аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС України у Тернопільській області.

Читайте також

На одному із підприємств Тернопільщини рятувальники ліквідовували витік хлору
У Тернополі проведуть антитерористичні навчання
У Великих Гаях з другої ночі рятувальники гасять масштабну пожежу складів (ФОТО)

«Учасники вдосконалювали знання та практичні навички ідентифікації невідомої хімічної речовини, ліквідації витоку небезпечної хімічної речовини та ліквідації витоку паливно-мастильних матеріалів. Навчання відбувались на трьох робочих майданчиках. На першому проводився ряд операційних процедур з ідентифікації невідомої хімічної речовини за допомогою хімічного ідентифікатора Haz Mat Elite. На другому особовий склад відпрацював проведення розвідки, організацію заходів безпеки, підготовчі процедури з розгортанням кабіни для проведення спеціальної обробки особового складу, підготовки відповідного обладнання, ліквідація витоку методом перекачування у спеціальну герметичну ємність, спеціальна обробка  особового складу та обладнання. На третьому відпрацьовувалась ідентифікація невідомої хімічної речовини за допомогою газоаналізатора ДОЗОР-5С, розгортання схеми для перекачування паливно-мастильних матеріалів, очищення та знежирення проїзної частини від залишків розливу паливно-мастильних матеріалів за допомогою спеціальних сорбентів», – розповідають в Тернопільському обласному управлінні ДСНС. 

null

 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #навчання, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #рятувальники, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: