2700 за метр! Нові деталі скандалу у «Компанії Добробуд»: ухиляючись від податків, квартири продавали за смішною ціною

Опубліковано:
9 Грудня, 2021
Тернополянам, які планують придбати житло, користуючись послугами «Компанії Добробуд», варто бути обачними з огляду на скандал, що виник між співвласниками фірми.
 
Нагадаємо, ми повідомляли про розкол тернопільської «Компанії Добробуд».

Квартири за мізерною ціною

Новий співвласник «Компанії Добробуд» Павло Коломієць звернувся до правозахисників, аби повернути частину прибутків від господарської діяльності, які товариство недоотримало за кілька років внаслідок рейдерського захоплення компанії Віталієм Смакоузом. У результаті вдалося викрити нові деталі щодо реалізації квартир «Компанією Добробуд» на вулиці Академіка Сахарова у Тернополі.

Щоб з’ясувати реальну ціну, за яку продавали квадратні метри у 2014-2015 роках, представники Павла Коломійця поспілкувалися з вкладниками. Виявилося, що житло люди купляли за смішною ціною.

– Ознайомившись з фінансовими звітами та документацією фірми, нам стало відомо, що у 2014-2015 роках квартири «Компанії Добробут», управління в якій узурпував Віталій Смакоуз, продавали за значно заниженою вартістю – 2700 гривень за квадратний метр. Решту готівки невідомо як сплачувалися – чи на рахунок фірми, чи особисто Віталію Смакоузу. Щоб з’ясувати нові деталі, ми поговорили із власниками житла,– зазначила юристка, представниця Павла Коломійця Мар’яна Присяжнюк.

Вартість зумовлена «чорною» бухгалтерією

Вочевидь, така мізерна вартість житла в «Компанії Добробуд» зумовлена ухилянням від сплати податків. Нагадаємо, що компанія ТОВ «Ремонтно-будівельне управління № 4», управління в якій також незаконно перебрав на себе Віталій Смакоуз, вже «напрацювалася» на кримінальне провадження. Йдеться про ч 3. ст.212 КК України – ухилення від сплати податків. За даними Головного управління ДФС у Тернопільській області, упродовж 2017-2019 років компанія занизила податкові зобов’язання з податку на додану вартість та податку на прибуток підприємств на загальну суму понад 7 мільйонів гривень. Відбувалося це шляхом реалізації об’єктів нерухомого майна за готівку без відповідного відображення в бухгалтерському обліку та податковій звітності.

Нехтуючи податковим законодавством, Віталій Смакоуз реалізовував квартири за мізерною ціною, а люди, нічого не підозрюючи, купляли житло, яке у кілька разів дешевше реальної вартості.

– Віталій Смакоуз також є співвласником інших товариств. Щодо них відкрито кримінальне провадження стосовно несплати податків. Тому ми звертатимемося до суду з вимогою розірвання таких угод та доплати до реальної вартості квартир. Щоб убезпечити власників житла від подальших викликів до прокуратури та суду в якості свідків, ми сьогодні до них звернулися з проханням надати інформацію про вартість квадратних метрів. Тепер ми матимемо законні підстави вимагати у теперішньої дирекції «Компанії Добробуд» виплатити дивіденди від суми доходів, які ми не отримували більше 10-ти років,  пояснила Мар’яна Присяжнюк.  

Власники квартир розповіли, що умови виплат були різними. Для тих, хто одразу сплачував 100% вартості, ціна була однією, а для тих, хто виплачував частинами, – іншою.

– Ловіть Віталія Смакоуза й питайте про це. Відкривайте кримінальні провадження,  обурилися власники житла.

Тернополяни, не ставайте співучасниками обкрадання держави!

Павло Коломієць закликає тернополян не збагачувати прибутками Віталія Смакоуза, який  узурпував управління «Компанії Добробд». Оскільки самопроголошений керівник фірми обкрадає державу, уникаючи сплати податків, то дешева ціна його квартир може обернутися крахом. За таку вартість житло не купити, а тому тернополянам варто бути обачними, щоб не стати співучасниками злочину!

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #Добробуд, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #смакоуз, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: